Szívhalál vagy éhhalál? Tessék választani!

Tönkremegy a család abban, hogy új szívet kapott az apuka

usz

Ha a sors ad valamit, akkor helyette egy másikat elvesz – így érezhet az a férfi, aki néhány hete új szívet kapott. István a halál torkából menekült meg: 34 évesen kétoldali tüdőgyulladással diagnosztizáltak, majd hosszas vizsgálatok után kiderült: szívelégtelenség miatt a fiatal édesapának új szívre van szüksége.
Addigra már vért köhögött, a gyengeségtől járni sem tudott az egykor életerős férfi, akinek november végén megcsörrent a telefonja, hogy megvan a donor és pár óra múlva érkezik érte a mentő. István sikeresen megkapta az új szívet, azóta állapota egyre jobb, bár egyelőre nem hagyhatta el az intenzív osztályt.
Felépülése után végre teljes életet élhetne feleségével és nyolc éves kislányukkal, csakhogy újabb nehézségek várnak rájuk: mivel eddig jórészt az ő keresetéből éltek – ami most kiesett – a férfi családja jószerével az éhezés szélén áll.

usz1

Az otthonukban dermesztő hideg van, a nyílászárók ezerévesek, a redőnyök rosszak. Istvánnak steril környezetre van szüksége, de még egy új matracot sem tudnak venni.
– Fogalmam sincs, hogy mihez kezdek itthon. Steril szobának egyedül a kislányunk szobáját tudnánk átalakítani és ezenkívül is rengeteg munka lenne a lakásban, csakhogy ez albérlet. Kád helyett egy zuhanyzót kellene építeni, sok helyről hiányzik a csempe. István szobáját el kellene különíteni, hogy ha valamelyikünk megbetegszik, akkor ő magára tudja csukni az ajtót, hiszen a legyengült immunrendszere miatt nem kaphat el semmit – magyarázta gondterhelten Edit, akinek a fizetése havonta a 100 ezer forintot sem éri el.

usz2

Ennyit nem lehet beosztani
Edit nettó fizetése minden hónapban 97 ezer forint. Ebből fizeti be az albérletet közös költséggel együtt 56 ezer forintért, ezenkívül a számlákra általában 30 ezer forintot költ. Megélhetésükre, a 8 éves kislány iskoláztatására és az otthoni steril környezet kialakítására körülbelül 10 ezer forint marad egy hónapban. egy steril szoba kialakítása körülbelül 300 ezer forintba kerül.
A család igényelt egy önkormányzati lakást, ám kérelmüket elutasították, mert István nem számít rászorulónak, de egyébként is csak jövőre tudnának pályázni. Edit idős szülei Erdélyben élnek, István pedig csak egy testvérével tartja a kapcsolatot. Edit korábban Franciaországban dolgozott, de mostanra azok a tartalékok is elfogytak.
A kilátástalan sorsú család csak arra vágyik, hogy karácsonyra már István is itthon legyen és az ünnepeket – ha karácsonyfa nélkül is – együtt töltsék.
Reklámok

Szívhalál vagy éhhalál? Tessék választani!” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Ez nem számít liberális banda csak a migránsoknak ,legyen meg mindene!! A magyar családok nyugodtan dögöljenek meg igaz civil társadalom!! Így vannak a rokkantak is ! Nem mintha István nem rokkant lenne ! Hol van a magyar segítség ? Akik vitték a pikkszalámis szendvicseket a saját fajunk ki irtóinak??Mennyi elpocsékolt pénz és enni való!! hányan vannak még így szép hazánkban??

  2. Idevarrtok egy ilyen cikket a lehető leghaszontalanabb bulvár módon. Elrontja a napját az embernek, ahelyett hogy egy kicsit megszépítené a segíteni akarókét és a családét is azzal hogy van mód segíteni nekik egy keveset valahogy…Veszitek a fáradtságot hogy elmenjetek hozzájuk, előadassátok velük a szomorú történetüket, szívszorító fényképeket begyűjtsetek róluk, de sehol egy kontakt, se egy bankszámlaszám, esély nulla hogy az olvasók segíteni tudjanak! Igen tudom, ilyenkor jön a személyes adatvédelmi jogok duma meg hogy kérésre közlitek. Akkor most kérem hogy közöljétek, nyilvánosan! Szerintem nem lesz ellenükre! Na meg ez a “Tessék választani” főcím”, elképesztő! Normális aki ezt írta? MIndenesetre gratulálok annak az empatikus újságírónak aki ezt a nagyszerű munkát összerántotta, kívánom neki hogy a pályafutása alatt soha ne érje nagyobb dícséret a munkáját ennél!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s