Kamu hír a zsámbéki CBA arab tulajdonosa, így a karácsony betiltása is

Nemrégiben írtam nektek arról, hogy milyen veszélyes az ellenőrizetlen hírforrásból származó hírek terjesztése. Ma úgy néz ki, én estem ugyanebbe a hibába. Délután posztoltam egy írást a zsámbéki CBA-ról, és annak arab tulajáról, aki betiltotta üzletében a karácsonyt. Az írást igen sokan lájkoltátok, és szép számmal meg is osztottátok.

Utána viszont tömegével érkeztek az egymásnak ellentmondó állítások. Legvégül pedig egy helyi lakos értesítése arról, hogy a CBA már ki van díszítve. A hab a tortán az volt, amikor valaki utánanézett a cégjegyzékben, és nem találta nyomát arab tulajdonosnak.

Nos, bevallom, én az Alfahír, a 444!, a 888!, és az Index oldalairól tájékozódtam az esetről. Ezeket az oldalakat nem minősítem inkább.

Tőletek viszont bocsánatot kérek, amiért akaratlanul, de félrevezettelek titeket! Úgy látszik, a jövőben csak arról lesz szabad írnom, amit saját szememmel látok, amit saját bőrömön tapasztalok. Például, hogy mindegyik, pártirányítású hírportál hazudik. És vannak, amelyek (mint a hírtop, és társai) már eleve dezinformatív céllal jöttek létre.

Emiatt pedig, mint végzett és gyakorló újságíró, aki jelenleg csak ezen a platformon tudja megjelentetni cikkeit, nem tehetek mást, mint hogy a legmélyebb szégyenemet fejezem ki az újságíró szakma ilyetén elkurvulása miatt.

Kérlek, bocsássatok meg azon megvezetett kollégáimnak, akik ezekben a pillanatokban is megvezetnek titeket! Bocsássatok meg nekik! De ne felejtsétek el bűneiket!

És legfőképpen: ne nyomjátok el magatokban a józan ész szavát!

(Mindazonáltal a saját felelősségeteket se felejtsétek ki az egyenletből! Mert amíg Tibi atya, DJ Free, vagy Kasza Tibi semmitmondó dolgai vannak megosztva több ezerszer, és nem mondjuk ez az írás, addig ez a tendencia változatlan marad, sőt, erősödni fog.)
() VBT ()

Forrás: ALFAHÍR, 888, 444, ETC.

Reklámok

Kamu hír a zsámbéki CBA arab tulajdonosa, így a karácsony betiltása is” bejegyzéshez ozzászólás

    • A hír nem kamu. Az említett arab tulajdonoshoz tartozik a zsámbékin kívül a pátyi és budakeszi áruház is (hogy van-e több, nem tudom, de ez a három bolt az ő érdekeltségébe tartozik ). Magam Pátyon lakom, és a helyi CBA Príma üzlet dolgozóinak nagy részét személyesen ismerem. Ezért abban a kivételezett helyzetben vagyok, hogy nem kell semmilyen hírforrásra, céginfóra, akármire hagyatkoznom, mert a saját szememmel, fülemmel győződhetek meg az igazságról. Ami pedig a következő: van arab tulajdonos (többször magam is láttam), nincs karácsonyi dekoráció (ha csak az egy-két darab semmit mondó, éppen ezért észrevétlen téli tájképet nem tekintjük annak), sem karácsonyi zene, sem díszvilágítás, sem semmi, ami az ünnepekre emlékeztetne. Méltányolom az igyekezetedet a hiteles tájékoztatást illetően, de attól tartok, pont most ültél fordítva a lóra, vagyis – ahogy saját bevallásod szerint nem győződél meg az eredeti hír hitelességéről, most ugyanúgy felültél az “ellenhírnek”, mert annak sem jártál utána. Elismerésem hogy szégyenkezel az újságírás elkurvulása miatt – ezt a kollégáid nyilván méltányolni fogják (bár a “ténnyel” magam is egyetértek… ), de fenti írásoddal nem sikerült sokat fényesíteni a szakmán… (Még annyit, a szóban forgó arab úr ((sajnos a nevét nem ismerem, de majd megtudom : ) )) már több éve tulajdonos, de eddig nem volt kifogása a karácsonyi dekoráció ellen.Az idén minden esetre valami erre ösztönözte, és a franchise-szerződésben foglaltak erre lehetőséget biztosítanak a CBA közlése szerint.) Sikeres munkát kívánok, üdvözlettel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s