Hétezer orosz katona érkezik örmény-török határhoz

Vlagyimir Putyin orosz elnök Jereván hozzájárulásával elrendelte, hogy hétezer orosz katonát küldjön az örmény-török határhoz – közölte az arab nyelvű örmény khabararmani.com.

Az orosz médiumok szerint az Örményországba irányított katonák az 58. hadtestből lettek kiválogatva. A kontingens légvédelmi rendszerrel, harckocsikkal és védelmi rakétákkal van felszerelve.

Az információk szerint a döntés még november 11.-én született az orosz-örmény katonai együttműködés keretén belül. A megállapodás szerint Moszkva segítséget nyújt Jerevánnak egy külső támadás, mondjuk egy Ankara felül érkező katonai agresszió elhárításához.

Az örményországi orosz kontingens külön információs csatornát tart fent a Szíriában állomásozó S-400 orosz légvédelmi rendszer személyzetével.  Így az orosz légelhárítás több mint 85%-ban tudja ellenőrizni a török légteret.

Az elmúlt hetekben az orosz-török kapcsolatok a mélypontra kerültek miután egy török F-16-os vadászgép Szíria légterén lelőtt egy SZU-28-as orosz vadászbombázót. A katapultált pilótákat a török támogatást élvező szíriai türkmén fegyveresek a levegőben támadták meg, az egyiküket le is lőtték. A mentésükre érkezett orosz helikopterek közül szintén egyet lelőttek a türkmén terroristák. A mentőalakulat egyik orosz tagja is életét vesztette.

Orientalista.hu – Sinoda

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s