Gottwald Péter: Konoknak kell lenni

Sokáig nem értettük. Mára világos már, miért szívügye Európa vezetőinek a kvóta.

Mi első perctől kezdve láttuk a veszélyeit. Nem kell hozzá átlagon felüli IQ. Ezért nem értettük, miért tartanak ki mellette. Miközben elapadhatatlanná vált a migránsáradat, fix, de egyre nagyobb létszámról hoztak kvótarendeletet. Elvetették a korábbi önkéntességi elvet, és vitatható jogalkotással kötelezővé tették a kvótákat.

Először azt hittük, „meggyávult” a német kancellár. Nem húzhatja a fejére a gyanút, hogy „idegengyűlölő”, mert nyakába kapja történelmük bűneit. Így meg a választói dühe nő fenyegetően. Mégis kitart. Minden döntési folyamatból kiérződik a makacssága.

Szóval mégsem gyáva.

Csak konok, és akar valamit. Kvótákat akar. Kötelező jelleggel. Beenged, válogat, szétoszt. Azt támogatja, hogy a németjeik helyett idegenek dolgozzanak. Mert ők olcsóbbak. A németek meg fogyatkoznak. Nem vállalnak akármilyen munkát. Még gyermeknevelést sem. Egyszerűen csak jól akarnak élni.

Európa bölcsebbik fele ebből viszont egyáltalán nem kér. A magyar miniszterelnök elhíresült hatpontos javaslatait csúcstalálkozók követték. Ebből azt, ami az áradatot megállíthatta volna, meg sem akarták hallani. Ma már pedig egyre többen követnék. Megdőlt, hogy nincs terrorveszély, megdőlt, hogy nincs fertőzésveszély, és megdőlt az a tézis is, hogy a migránsok beilleszkedni jönnek. Ők átalakítani jönnek. Saját jogrendjük szerint járnak el, még a védtelen hölgyekkel is. Rossz az európai étrend, hiányzik a Mercedes, és zavaróak a keresztény jelképek. Nem baj! Európának és a német kancellárnak így is kellenek.

Már be is vallja: milliószámra hozna be Törökországból menekülteket. Aztán majd belekezd a válogatásba és a maradék kötelező szétosztásába. Juncker úr majd gyárt ehhez képleteket.

Európa bölcsebbik fele a bíróságtól vár segítséget. Jogalkotási, politikai és anyagi-jogi érvek sokaságát tárta az európai bíróság elé. De itt bonyolult kérdésről van szó. Jól ellesznek majd bírák a problémával. Talán egy év is kevés lesz, hogy úgy döntsenek, ahogy kell. De mi csak bizakodjunk és készülődjünk mindenféle meglepetésre.

Mert lehet, hogy a bölcs bírák megtalálják azt a döntést, amit kell. Ha úgy döntenének, hogy a kötelező kvóták kellenek, kezdheti Juncker úr tökéletesíteni a képleteit. Roppant nagy dicsőség, ha valakiről képletet neveznek el!

Erre pedig neki remek képességei vannak: pénzszámolással tanulta a matematikát.

Ha ez így történne, legyünk bátrak, és támadjuk meg a képletet. A tudományban is az a szokás: ha valaki képletet készített, a tudomány minden érintettje megkezdi a vizsgálódást.

Végtére is nem uralkodhat Európa tagállamain egy olyan matematikai „képlet”, amely mindenkire konkrét kvótaszámot ad, és fittyet hány az érintett tagállami akaratra, esetleg a mentesség igényére.

Ha kvóta lesz, akkor vágjuk el a végrehajtás útját, és vitassuk el az ehhez kitervelt Juncker-képletek használhatóságát! A kancellár asszonyhoz hasonló konoksággal!

Forrás: Konoknak kell lenni

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s