Dzsihadista megszállóhad útlevéllel?! – A németek már nem kérnek a migánsokból

54 százalék szerint a bevándorlás növeli a terrorveszélyt Németországban – derült ki egy felmérésből, amit a Der Spiegel közölt a legfrissebb számában. A németek szerint a jövőben emelkedni fog az erőszakos bűncselekmények száma. Érdekesség, hogy a megkérdezettek 50 százaléka szerint Merkel jó döntést hozott, amikor szeptemberben beengedte Magyarországról a menekülteket.

vnt

A németek 54 százaléka szerint a bevándorlás növeli a terrorveszélyt az országban – derült ki a Der Spiegel legfrissebb számában közölt közvélemény-kutatásból. A TNS Research által készített felmérés szerint 60 százalék körül van azoknak az aránya, akik félnek attól, hogy emelkedni fog az erőszakos bűncselekmények száma – annak ellenére, hogy a rendőrségi statisztikák azt mutatják: a bevándorlók elleni erőszak emelkedett az elmúlt egy évben, a négyszeresére.
A Der Spiegel felméréséből az is kiderül, hogy a németek 84 százaléka azt gondolja, a bevándorlók számának növekedésével végérvényesen megváltozik Németország képe.
A kutatásban arra is rákérdeztek, hogy helyesen döntött-e Angela Merkel szeptember elején, amikor beengedte a Magyarországon lévő menekülteket Németországba. A válaszadók 50 százaléka szerint jó, míg 42 százalék szerint rossz döntést hozott a kancellár.
A szász-anhalti tartományi miniszterelnök elfogadhatatlannak tartja, hogy a német kancellár nem korlátozza a menedékkérők számát. Szerinte Angela Merkel azért nem támogatja a javaslatát, mert ezzel a kancellár a saját vereségét ismerné el.
De hogy legyen ok a további izgalomra: egy amerikai kormányzati ügynökség jelentése arra figyelmeztetett, hogy az Iszlám Állam hamis szíriai útleveleket képes készíteni, erősítette meg az amerikai bevándorlási- és vámhivatal szóvivője pénteken, azt viszont elutasította, hogy a jelentés egy másolatát közzétegyék – írta a Reuters.
Az információról először a CNN számolt be szintén pénteken, ebben arról van szó, hogy az Iszlám Állam hozzáfér a szíriai kormány útlevél-nyomdagépeihez és üres útlevelekhez is, így nagy a valószinűsége, hogy okmányokat hamisítanak.
A televízió forrása szerint az is aggasztó, hogy a terroristaszervezet életrajzi adatokhoz és ujjlenyomatokhoz is hozzáférhet, így meg van annak is a lehetősége, hogy személyazonosságokat loptak.

 

(Forrás: origo/vs)
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s