Kihátrál Székesfehérvár a Hóman szobor felállítása mögül – Mazsihisz üdvözli a döntést

Sajtónyilatkozatot adott ki Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester, amelyben azt kéri a Hóman Bálint Alapítványtól, hogy fizesse vissza a szoborállításra kapott közpénzt.

„Székesfehérvárt az elmúlt napokban méltatlan budapesti és nemzetközi támadások sorozata érte” – kezdi nyilatkozatát Cser-Palkovics, aki szerint megdöbbentő az a fajta nyomásgyakorlás, amely a „várossal szemben” megnyilvánult az elmúlt időszakban – számolt be a szekesfehervar.hu.

„Visszautasítjuk, hogy elvetemültnek és butának nevezzenek százezer székesfehérvárit!” – fogalmaz.

A polgármester a Hóman Bálint Alapítvány vezetőjével is találkozott, akit arra kért, hogy gondolja át a szobor felállítását.

„Továbbra is elítéljük Hóman Bálint országos politikai tevékenységét, a második világháború alatti szerepvállalását, de elismerjük azt a máig ható városépítő tevékenységet, amelynek eredményeként iskolák és kulturális intézmények épültek, valamint ma is működő ipari üzemek létesültek” – fogalmaz.

Cser-Palkovics szerint a történelem nem fekete, vagy fehér, a történelem alakjai nem kizárólagosan rosszak vagy kizárólagosan jók. „A bűnt mondjuk ki és ítéljük el, az értéket viszont mutassuk be.”

Székesfehérvár Önkormányzata arra kérte az alapítványt, hogy amennyiben úgy dönt, hogy felállítja a tervezett alkotást, akkor fizesse vissza a kapott közpénzt, és „ezzel mentesítse a várost és az országot a méltatlan támadásoktól.”

A Mazsihisz üdvözli a döntést

Forrás: Kihátrál Székesfehérvár a Hóman szobor felállítása mögül

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s