A világ legkeresettebb drogbárója megfenyegette az Iszlám Államot

Az Iszlám Állam elpusztításával fenyegette meg a terrorszervezet önjelölt kalifáját a világ legkeresettebb drogbárója a Cartelblog.com által nyilvánosságra hozott titkosított e-mailben.

A világ leghatalmasabb drogbárója hadat üzent az Iszlám Állam vezetőjének – írja a Bild.de. A körülbelül 60 éves Joaquín „El Chapo“ Guzmán azt üzente az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak, hogy megöli és elpusztítja az Iszlám Államot, amennyiben beavatkoznak a Sinaloa kartell ügyeibe. A Cartelblog.com által nyilvánosságra hozott titkosított e-mailben Guzmán azt írta: „Az istenetek nem fog megmenteni titeket az igazi terrortól, ami akkor fog utolérni benneteket, ha tovább zavarjátok a műveleteimet és üzletemet! … Nem ti uraljátok a világot. Annak a kurafinak, aki elkobozza a Sinaloa drogszállítmányait, kitépem a szívét, és kivájom a nyelvét.”

Mint ismert, a Sinaloa a legnagyobb drogkartell a világon. A különböző drogok, a kokain, az ecstasy és a többi partydrog egyre népszerűbb a Közel-Keleten, főként az elit körében – hívja fel a figyelmet a Cartelblog.com. Egyes hírek szerint a drogellenes ideológiát képviselő Iszlám Állam lefoglalta a kartell szállítmányait. El Chapo, a világ legkeresettebb drogbárója, az USA első számú közellensége idén júliusban egy 1,5 kilométeres alagúton keresztül szökött meg egy fokozottan őrzött mexikói börtönből.

Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam önjelölt kalifáját a Time Magazin az év embere választásán a második helyen futott be Angela Merkel mögött. A levél hitelességét azonban nehéz ellenőrizni. Egy mexikói blogger törte fel a drogbáró állítólagos e-mail fiókját.

Forrás: mno.hu

Fotó: cnn.com

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s