Pozsonyi Ádám: Ezek létező tantárgyak az ELTE-n

Szegény jó apám régimódi ember volt. Ő még azt hitte, tantárgynak a következőket tekintjük: matematika, fizika, történelem, latin.
Hozzátenném a végére, az arab varázslás, az négy kredit, de a szerves kémia csak három…

Ezt figyeljék! Ilyen tantárgyak is vannak az ELTE-n. Egyik ifjú rokonom mutogatta, s eleinte azt hittem viccel. Pedig nem. Ezek létező tárgyak, s mellettük zárójelben a kreditérték szerepel.
Finn cirkusztörténet (2). Zenés gimnasztika (1). Pedagógiai projektek az előítéletek, kirekesztés és a rasszizmus ellen (2). (Ezen mondjuk, csodálkoztam. Hogyhogy csak két kredit? Ez minimum tizenötöt ér!). Vizuális alkotás és befogadás (2). Varázslatos szalagszövés (2). Démotikus szövegolvasás (2). A kiállítás rendezés elméleti kérdései (3). Marginalizáció és kontroll: a prostitúció (0). Teadélután (3). Szerelem és szexualitás a Dracula-hagyományban (2). Iskola és demokrácia (3). Erőterek a kora újkori magyar várostörténetben (2). Meztelen művészet (2). A szülő és az iskola kapcsolata az inkluzív nevelés megvalósulása során (2). Mentális fikcionalizmus (7). Arab varázslás (4). Speciális kurzus: Időutazás (2).
Ez utóbbi címét kétszer olvastam el. De mondjuk a „Pedagógiai projektek az előítéletek, kirekesztés és a rasszizmus ellen” sem rossz. (Már tudom, hol képzik a holokausztkutatókat.)„

Forrás: Ezt figyeljék! Ilyen tantárgyak is vannak az ELTE-n

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s