Német politikus: Merkelnek távoznia kell a közéletből

Angela Merkel fontolóra kellene vegye, hogy lemond és visszavonul a politikából, amiért nem kezelte megfelelően a tömeges bevándorlást, és bizalmi válságot idézett elő az Európai Unióban.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Parlamenti Közgyűlésének volt alelnöke, Willy Wimmer egy moszkvai konferencián jelentette ki az újságíróknak nyilatkozva, hogy Merkel közszereplése romboló hatást gyakorol az Európai Unió egységére, és jobban tenné, ha lemondana posztjáról. A korábban a német védelmi minisztérium államtitkáraként is szolgáló politikus a RT TV nemzetközi konferenciáján kijelentette, hogy Angela Merkel bevándorlás-politikája teljes kudarc volt. Bár a Times magazin “az év emberének” választotta a kancellárasszonyt, amiért “többet várt el országától, mint bármely más politikus”, Wimmer hangsúlyozta, hogy Angela Merkel jelen támogatottságával egy amerikai lap címlapján szerepelni még károsabb, mint amilyen romboló hatást a migrációs válság helytelen kezelése okozott. Az európai lakosság többsége ugyanis ellenzi a német kancellár befogadás-politikáját, és az emberek elgondolkoznak azon, miért egy olyan személyt választ az év emberévé egy amerikai lap, akinek közmegítélése Európában minden eddiginél rosszabb, és európaiak tízmilliói gondolják úgy, hogy Angela Merkel Európa érdekeivel ellentétesen cselekszik.

A Times annak adományozza az “év embere” címet, aki az adott évben “legnagyobb hatást gyakorolt a világra” – Angela Merkel politikájának köszönhetően pedig a napokban megérkezett Németországba az egymilliomodik bevándorló, ami nem csak biztonsági kockázatot jelent az európai országok számára, de hosszú távon az európai demográfiára is hatást gyakorol.

Angela Merkel korábban elsöprő erejű támogatottságát a migrációs válsághoz történő ultraliberális hozzáállás miatt elveszítette; a Bild német napilap adatai szerint novemberben volt az a fordulópont, amikortól már többen ellenzik a kancellár politikáját, mint amennyien támogatják. A TNS-Emnid által, november utolsó hetében végzett felmérés során a válaszadók 48%-a gondolta úgy, hogy Angela Merkel már inkább ne induljon jelöltként a következő választásokon.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s