Drámaian csökkent a férfiak szexuális képessége

172539_cntmpltngmn

Az elmúlt negyven évben legalább harminc százalékkal csökkent a férfiak tesztaszterontermelése. Megdöbbentő adat, egy oxfordi professzor nemcsak az okokat mondja meg, de a megoldásra is javaslatot tesz.

Paul Clayton oxfordi orvosprofesszor az IME egészségügyi szaklapnak adott interjújában arról beszélt, hogy az utóbbi időben a következő egészségügyi nehézségekkel néz szembe a modern világ.

  1. Az elmúlt 10-15 évben megduplázódtak a túlsúly gyakoriságára vonatkozó mutatószámok.
  2. Az időskori elbutulás ma egyre gyakrabban már negyvenéves embereknél jelentkezik.
  3. Az Egyesült Államok lakosságának 55 százalékának magas a vérnyomása.
  4. Évente három-négy százalékkal nő az allergiások és az asztmások száma.
  5. A mai felnőtt generáció tagjainak 15 évvel idősebb a teste, mint amilyen a nagyszüleiknek volt az ő korukban.
  6. Csökken az IQ, a rossz táplálkozás akár 15 százalékkal vetheti vissza az intelligenciát.
  7. (Ez a legdurvább) A negyven éven át tárolt minták alapján az látható, hogy a férfiak tesztoszteronszintje 30-40 százalékkal csökkent a két generációval idősebbekhez képest, és emiatt komoly gondok keletkeztek a szexualitás és a termékenység terén.

A brit professzor szerint ennek több oka is van.

  1. A társadalom nagyobb része ma szellemi munkát végez, szemben az elődökkel , akik sokat ettek, nem híztak el, mert 10-12 óra kemény fizikai munkát végeztek, pihenésként pedig kertészkedtek.
  2. Száz év alatt harmadára csökkent a naponta gyalog megtett mennyiség, e két ok miatt az izomzatunk meg sem közelíti az akkor éltekét.
  3. Túlnyomórészt feldolgozott élelmiszereket fogyasztunk, amivel túl sok zsírt és túl kevés létfontosságú mikrotápanyagot viszünk be a szervezetünkbe. A modern embert egyszerre jellemzi a kövérség és a táplálékhiány, ami krónikus gyulladásokat okoz a szervezetben.

S ha azt mondjuk, hogy vissza szeretnénk szerezni a korábbi magas férfinemihormon szintet, az IQ-t és a karcsúságot, akkor vissza kell térniük a természetes életmódhoz, vagyis sokat mozogni , nem csak sportolni, hanem gyalogolni is, és nem készkajákat enni, hanem zöldségre, gyümölcsre, halra alapozva táplálkozni.

A mozgásukban korlátozottak számára pedig a tudománynak kell új megoldást találni, Paul Clayton ezen dolgozik egy nemzetközi kutatócsapattal közösen.

A professzor még szeptemberben tartott egy előadást Balatonfüreden, a járóbeteg szakorvosok konferenciáján, az IME, Az egészségügyi vezetők szaklapja akkor készített interjút vele. Elgondolkoztató.

 

 

Reklámok

Drámaian csökkent a férfiak szexuális képessége” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s