Tálibok rohanták le a kandahári repteret

image

Az azonos nevű tartomány kormányzójának szóvivője azt mondta: nyolcan – civilek és katonák – haltak meg a tálib támadásban. Az afgán hadsereg egyik parancsnoka szerint viszont tizennyolc halott van. A kabuli kormány azt jelentette, hogy több támadót is megöltek, de ennél pontosabbat nem közölt.

Helyi lakosok – akiknek hatósági felszólításra otthonukban kell maradniuk – elmondták, hogy az összecsapás még szerda reggel is tartott.

A hatalmas kandahári repülőtéren a polgári részleg mellett az afgán hadseregnek és a NATO-nak közös támaszpontja van. A kormányzó szóvivője kedden azt mondta: “Számos lázadó megszállt egy iskolát, ahonnan tüzet nyitottak a reptérre.” Kari Juszuf Ahmadi, a szélsőségesek egyik szóvivője azt mondta: néhány öngyilkos támadó betört a repülőtér területére és harcba bocsátkoztak a biztonsági erőkkel. A repülőtér elleni támadás előtt két öngyilkos pokolgépes merénylet is történt egy rendőrőrs ellen Kandahárban; a város hagyományosan a tálibok egyik fellegvárának számít.

Az egyre rosszabb biztonsági helyzetre tekintettel a NATO korábban úgy döntött, hogy a jelenlegi 12 ezer tagú afganisztáni katonai kontingensének létszámát gyakorlatilag változatlanul fenntartja a következő évben is.

(Fotó:MTI/EPA/HUMAYOUN SHIAB)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s