Kovács Ákos: „Szánalmas a U2 szájbarágós propagandája”

image

Mára világossá vált, hogy az idegen kultúrájú, a kereszténységgel kifejezetten ellenséges világból érkező embertömeg beözönlése rendkívüli veszélyeket rejt – mondja Kovács Ákos. Az énekes-dalszerző a nagy érdeklődésre való tekintettel december 16-án és 17-én is koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„A merényletek előtt egy héttel a U2 londoni koncertjén jártam. Ha csak tizedannyit vinnék a színpadra, mint ők, megőrülne a hazai szaksajtó. »Refugees welcome« – állt a nagyméretű kivetítőn, Bono pedig teátrálisan megkérdezte a húszezer nézőt: milyen Európában szeretnétek élni, nyitott szívűben vagy elzárkózóban? Szeretem a U2-t, jók a dalok, komoly koncert volt eszméletlen látvánnyal, de ez a szájbarágós propaganda szánalmasan hatott” – mondja a Heti Válasznak Kovács Ákos.

Az interjúban az énekes-dalszerző beszél a színpadon való politizálásról, a feministák heves gyűlöletéről, a „tolerancia” zászlaja alatt zajló gyűlölködésről és kirekesztésről, egy agyondíjazott budapesti előadásról, amelyben Ophelia összepisili magát, a Forbes címlapjáról, magányról és konzervativizmusról. Szó esik arról, hogy a fordításban jeleskedő, tehetségtől duzzadó irodalmárok miért nem írnak inkább új darabot, illetve hogy míg a XV. században a bibliai történetek jelentették a műveltséget, nekünk maradt a paradicsomkonzerv.

A nagyinterjú a Heti Válasz december 10-i számában olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s