A magyarok „legszörnyűbb gaztetteiről” vallott a német újságban

image

Újra minősíthetetlen stílusban támadta hazánkat Fischer Iván karmester, ezúttal a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hasábjain. A konzervatív német napilap a Fischer által vezetett – tavaly több mint egymilliárd forint állami támogatáshoz jutott – Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András zongoraművész közös németországi turnéja kapcsán szólalt

szólaltatta meg a két művészt.
Mint írták, a karnagy itthon küzd a felvilágosodásért és az emberi jogokért, Schiff András viszont tiltakozásul nem hajlandó Magyarországon fellépni.

Amikor az interjú során az újságíró a magyarországi rasszizmust hozta fel témaként, Fischer csak sóhajtott. Szerinte egy történelmi problémáról van szó, és a lakosság még mindig Trianonnal hadakozik. – A magyarok még mindig úgy érzik, hogy igazságtalanul bántak velük, holott azóta a „legszörnyűbb gaztetteket követték el: segédkeztek félmillió zsidó kiirtásában és Hitleren csüngtek, hogy egy-két területet visszakapjanak” – fogalmazott a lapnak.

A karmester felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon a jobboldali populisták kihasználják a csaknem száz éve élő áldozati szemléletet. Úgy véli, újra érzékelhető az antiszemitizmus, de azért az „nem olyan szörnyű”. – Sokkal veszélyesebb és konkrétabb a rasszizmus, ami a romák esetében nyilvánul meg – tette hozzá a karnagy, aki nem mulasztotta el, hogy beszéljen a migránshelyzetről is. Mint mondta, a menekültek számára zenekarával együtt segítséget nyújtott – például élelmiszer- és takaróosztást szervezett –, amikor „Orbán lezárta a határt”.

Fischer arról is beszélt, hogy az együttessel falvakban, kisvárosokban adnak koncertet, ahol már régóta nem él zsidó lakosság, de a zsinagóga még áll. Céljuk, hogy segítsenek az embereknek megismerni saját történelmüket.

– Ez azonban nem egy tiltakozóakció, ez nem a politikáról szól, hanem egyfajta felvilágosításnak tekinthető. És csodásan működik! – hangsúlyozta a karmester, aki megjegyezte: külföldön a zenekar a „jobb Magyarország nagyköveteként” lép fel. A cikk kitért arra is: Schiff András szerint az Orbán-kabinet és a „nemzeti-soviniszta Fidesz korlátozta a polgári szabadságjogokat”, ezért az ellenállás sajátos formájaként nem ad hangversenyt Magyarországon. Fischer Iván a zongoraművészt védelmébe vette, ugyanakkor megjegyezte: bár megérti jó barátját, neki itt kell maradnia (a karnagy ideje felét Berlinben, másik felét pedig Budapesten tölti).

A karmester hazánkat érintő nyilatkozata kapcsán lapunk megkereste a kultúráért felelős államtitkárságot, amely azonban jelezte, egyelőre nem kíván rea­gálni az elhangzottakra.

Nem ez az első alkalom, hogy Fischer Iván külföldön támadja hazánkat. A Válasz.hu korábban arról számolt be, hogy a karnagy két nappal Hillary Clinton budapesti látogatását megelőzően a Clinton család bizalmas tanácsadóján, Vernon Jordan ügyvéden keresztül juttatta el levelét az akkori külügyminiszternek 2011-ben. Ebben azt írta, az Orbán-kormány éppen lebontja a demokráciát Magyarországon, és az emberi jogokat, illetve a szólásszabadságot is figyelmen kívül hagyó „zord rendszert épít”. Arra kérte az ügyvédet, figyelmeztesse Clintont magyarországi útja előtt. Fischer Iván személyes segítségét is felajánlotta. Mint fogalmazott: ő mindig elérhető, ha segítségre vagy információra lenne szüksége Clintonnak. A karmester az akkori amerikai nagykövetről sem felejtett el említést tenni: aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Eleni Kounalakis, aki véleménye szerint nagyon közel áll Orbánhoz, nem ad teljes, kiegyensúlyozott képet a magyarországi veszélyekről.

Reklámok

A magyarok „legszörnyűbb gaztetteiről” vallott a német újságban” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Milyen vészhelyzetről beszél ez a tetü zhsidó! Egyiknek sem kéne csodálkozni azon, hogy nő az antiszemitizmus, mikor ilyen aljadékok léteznek a Földön, mint ők ketten!!! Mondanám, hogy szégyeljék magukat, de ezeknek rinocérusz bőrük van és minden lepereg róluk, fogalmuk sincs arról mi a szégyen, hazaszeretet, becsület, tisztesség. A kormány meg nem normális, hogy ilyen hazaáruló rohadékoknak nyújt állami támogatást, nem is keveset. Ezeknek, ha a csillagokat lehozzák az égről, akkor is hátbatámadják kenyéradó gazdájukat. Telhetetlen, pénzéhes szarháziak!!!

  2. Mondjuk ezt a buzeráns zsidót agyonlőhetné már egy terrorista akkor valahogy nem bánnám hogy ha bejönnének…
    Amúgy meg mi a baj hogy a Trianonnal hadakozunk talán csak a zsidóknak szabad a holokauszttal vagy abból pénzt csinálni nekünk tilos felszólalni ellene?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s