Helsinki: a bevándorlók tiszteljék törvényeinket!

Azok a bevándorlók, akik Finnországban akarnak maradni, kötelesek elfogadni az ország értékeit, különben távozniuk kell – jelentette ki Sauli Niinistö finn elnök szombaton a finn Yle rádióban. – Azoknak az embereknek, akik itt akarnak maradni, el kell fogadniuk a fő értékeinket: a demokráciát, az egyenjogúságot, az emberi jogokat – hangsúlyozta a finn államfő.

A finn belügyminisztérium adatai szerint az év végéig mintegy 35 ezer menedékkérő érkezhet Finnországba. 2014-ben a bevándorlók száma még csak mintegy négyezret tett ki, idén év eleje óta azonban már több mint 30 ezer migráns érkezett, főként Irakból. Többségük Svédországból, az északi határon át lépett be Finnországba, de több mint háromszázan a finn–orosz határon át érkeztek.

Németországban az idén már majdnem 800 támadás történt menekültszállások ellen, közölte az MTI. A szövetségi belügyminisztérium kimutatása alapján november végéig 770 különböző atrocitás, támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen. Ezek túlnyomó többsége szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmény. Pénteken újabb esetről tájékoztattak a hatóságok; a Rajna-vidék–Pfalz tartományi Herxheimben ismeretlenek megpróbáltak felgyújtani egy üresen álló, menedékkérők elhelyezésére előkészített épületet.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s