Elkészült a kínaiak új lézerfegyvere

A kínaiak alig egy éve mutatták be a Low Altitude Guard (LAG) I-et, ami két kilométeres távolságból képes leszedni egy drónt, nemrég pedig megérkezett a nagy testvér, a LAG II – írja a Popular Science.

image

A beszámoló szerint a kínai médiában bemutatott új eszköz jóval erősebb energiával tüzel, mint elődje, valamint további előnye, hogy a kupolával és az energiaellátáshoz szolgáló egységgel együtt is könnyen mozgatható, vagyis szükség esetén bárhol bevethető. Miután a LAG II-t üzembe helyezik, az elektro-optikai szenzorai segítségével beméri a célpontot, az irányítójának már csak “meg kell húznia a ravaszt”. A lézerfegyvert emellett radarrendszerhez is csatlakoztatni lehet, így a gyorsan mozgó célpontok, például rakéták elhárítására is alkalmas.

Korábban már a Boeing is fejlesztett egy lézerfegyvert, amivel a repülőgépekre veszélyes drónokat tudja leszedni, tavaly decemberben pedig az amerikai haditengerészet fegyvere mutatta meg, mit is tud valójában. A Laser Weapon Systems névre keresztelt fegyver rendkívül pontos, képes egy mozgó motorcsónakban lévő üdítős flakont úgy eltalálni, hogy közben a hajó nem sérül meg.

(HVG)

Kapcsolódó:

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s