A Washington vezette IÁ-ellenes koalíció légi csapást mért Bassár el-Ászád katonáira – Izrael nyomdokain haladva

image

Azt már megszoktuk, hogy a Bassár el-Ászád kormánycsapataira Izrael rendszeresen légi csapást mér, s ezzel megsegíti az Iszlám Állam, de leginkább a Golán-fennsíkon is tevékenykedő Dzsabhát en-Nuszrá dzsihádista terrorszervezetet. Tegnap este azonban első alkalommal fordult elő, hogy az Amerikai Egyesült Államok hadserege vezette, úgynevezett antiterrorista koalíció légi ereje is lesújtott a törvényes szíriai kormány katonáira Dir ez-Zór kormányzóságban – jelenti az El-Mászdár szíriai hírportál.

A Washington vezette, úgynevezett antiterrorista, vagy Iszlám Állam-ellenes légierő harci repülői tegnap este támadást intéztek az iszlamista terroristákkal élethalál harcot vívó szíriai kormánycsapatok katonai bázisa ellen a Dir ez-Zór kormányzóságban levő ‘Ajjás falu határában. A hivatalos szíriai jelentés szerint a légitámadás következtében Bassár el-Ászád elnök egy katonája elesett, de más forrásokból származó hírek legalább négy kormánykatona haláláról, tizenhárom sebesültről, illetve két tank megsemmisítéséről számolnak be.

Az Iszlám Állam terroristái kihasználva a Washington vezette koalíció légicsapását, rögtön támadást intéztek az ‘Ajjás falu határában levő kormányzati katonai bázis, illetve maga a település ellen, ám ma reggelre El-Ászád harcosai visszaszorították őket. A Szíriai Arab Hadsereg a 2011-ben elkezdődött, sokszereplős felőrlő háború kezdete óta kézben tartja az ‘Ajjás falu határában levő katonai támaszpontot, s most Bassár el-Ászád kormánya arra kíváncsi: a tegnap esti támadás szándékos volt, vagy csak a világ más hadszíntereiről is ismert szokásos amerikai baklövés?

Közben a törvényes szíriai kormány egyik hivatalos hírportáljára kikerült egy karikatúra, amelyen Bassár el-Ászád neje afelől érdeklődik a férjétől, hogy vajon miért szeretné a Nyugat rátenni a kezét Szíriára. De a kérdést úgy is föl lehetne tenni, hogy vajon miért szabadította rá a legalább egy tucat nemzetközi terrorszervezetet a demokratikusan megválasztott damaszkuszi kormányra?

El-Kudszi – Kuruc.info

Reklámok

A Washington vezette IÁ-ellenes koalíció légi csapást mért Bassár el-Ászád katonáira – Izrael nyomdokain haladva” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Az amerikai hadsereg egyetlen egy bombája sem hullott véletlenül oda,ahova leesett! Minden légitámadás “pontosan” és “precízen” ki van számolva……..a többi pedig USA HAZUGSÁG!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s