Tamáska Péter: Geng-aktivitás

A geng-aktivitás börtönön belül a rabok csoportjai közti növekvő súrlódást jelzi, amely a status quo megroppanásához, és az őrség elleni lázadáshoz vezet. Nyugat-Európa most mintha börtön lenne: a geng-aktivitás jeleit mutatja, és a hatalom embereinek terrorellenes politikája a tehetetlenség jelét viseli magán.

A migrációs válság társadalmi válságba csap át: Marx szakállát dörzsölgeti és új szerepre vár. Thilo Sarrazin erre az abszurd helyzetre utal, amikor azzal a példázattal él, hogy mivel a világ népeinek nyolcvan százaléka diktatúrában vagy tökéletlen demokráciában él, a merkeli elvek szerint a szövetségi köztársaságban lenne a helyük. Határvédelem nélkül nincs szuverenitás, és a német hadseregből ezerkétszáz katonát Szíriában vetnek be, ahelyett, hogy – mint arra felesküdött – a hazáját és a népét védené meg otthon. Michael Paulwitz a Junge Freiheit hasábjain Angela Merkel „véres szimbólumpolitikájáról” ír, arról, ahogy a francia–német szövetség jegyében Szíriában és Maliban a Bundeswehr katonái a franciák hátsó, gyarmati udvarának kitisztítására vállalkoznak. Erre mondta a németek tavaly elhunyt híres külpolitikai szakértője, Peter Scholl-Latour, hogy ez nem más, mint „egy idegen kultúrkörben való teljes eltévelyedés”. Egy interjúban arról is beszélt, hogy Európában az utolsó nagy formátumú politikus De Gaulle tábornok volt, a Közel-Keleten pedig Khomeini ajatollah, Merkelt pedig megvetően a német cukorrépakonszern cárnőjének nevezte.

A lengyel külügyminiszter nem véletlenül jegyezte meg, hogy mostanában ezrével grasszálnak Berlinben katonaköteles szír ifjak, csak azért, hogy „az Unter der Lindenen elkávézgassanak”. Eddig nem történt semmi, de a párhuzamos, külön társadalmak nőnek tovább.

Figyelmeztetésül Eric Zemmour – aki büszke marokkói zsidó őseire – megírta a Le suicide francais – A francia öngyilkosság – című munkáját. „A bevándorló az egy idegen” – írja, és nem érti, hogy az Iszlám Állam székhelye, Rakka helyett miért nem Molenbeeket, Brüsszel északnyugati muszlim kerületét, a dzsihád és a bevándoroltak fő fészkét bombázzák a gépeik. Az erősen értékelvű gallo-bonapartista mozgalom gondolkodójaként Hollande elnök liberális holdudvarát a bevándorlókkal folytatott üzelmeik miatt korlátolt elméknek nevezi. Amikor a vitákban felmerült, hogy a jobboldal akár ötmillió muszlimot is deportálna, szelíden csak azt jegyezte meg, hogy a történelmet nem mindig látjuk előre. Miért ne történhetne ilyesmi, hiszen ki gondolta, hogy legalább tízmillió németet üldöznek el hazája keleti tartományai­ból, vagy hogy a másfél millió algériai franciából Algéria függetlenné válásával mára csak egy százaléknyi töredék marad?

S hogy milyen is az etnikumok egymás mellett élése? Ilan Pappé, az izraeli „új történészek” képviselőjének könyve – Palesztina etnikai megtisztítása – 1948-ról, Izrael megalapításáról szól. Ez az a történelmi pillanat, amelyben tizenegy városi kerületből és ötszázharmincegy palesztin faluból űzték el az erre tudatosan felkészített zsidó kommandók az őslakosokat. Az elűzött nyolcszázezer ember a migránsáradat őse, és ma parkok, szabadidő-létesítmények és erdők láthatók a megsemmisített falvak helyén.

„Én az erőszakos áttelepítés híve vagyok; ebben semmi erkölcstelent nem találok” – mondta még 1938-ban Ben-Gurion, Izrael első miniszterelnöke. S a harag – Zemmuor szavaival – egyre nő. És Németországban megy körbe egy félelmetes videó arról, hogyan jött létre a szövetség az NGO-szervezetek álcája mögé bújt szervezett bűnözés és a német politikai osztály között az ország elözönlésére.

A szálak a kommentátor szerint az amerikai pénzügyi elithez és Soros Györgyhöz, a világ egyik legnagyobb hatalmú emberéhez vezetnek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s