Honvédelem – új észjárással

A háborút nem a légierő indította, hanem a gyalogság, mégpedig a jól kiképzett, ám fegyver nélküli gyalogság. Ideiglenesen fegyver nélküli.

Hazánk a következő hat-hét évben meg fogja kétszerezni védelmi kiadásait – jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Washingtonban, az Amerikai Magyar Koalíció Mikulás-vacsoráján.

Örvendetes hír.

Európára újszerű katonai fenyegetés vonult 2015-ben. Sokak szerint már nem is „csak” fenyegetés – maga a megvalósult támadás a terrormigráció. Civilbe öltöztetett katonák óriási tömege árasztotta el a kontinenst, sejthető céllal.

Európa bénának bizonyult.

A kontinens államszövetségének vezető garnitúrája megméretett, és könnyűnek találtatott. Celebek irányítják az Uniót: televíziós szereplésre betanított bohócok, akik csak a választási kampány „harcaihoz” edzettek.

Valós küzdelemre alkalmatlanok.

Celebek szüntették meg annak idején a sorkatonai szolgálatot is a térségben. Ez volt a divat, és megfeleléskényszerből ehhez alkalmazkodtak. Egy hazugságrém még a harckocsikat is elajándékozta, hogy jó pontot szerezzen.

Most mélyről kell indulnunk.

A védelmi kiadások jelentős része a Gripen-törlesztésre „repül” el. Huszárcsínynek számított, amikor nem a félig kiselejtezett amerikai gépeket vettük meg az egyébként még felújítható MÍG-ek helyett, hanem a Gripeneket.

Ma már a F16-osok is fölöslegesek lennének.

A háborút nem a légierő indította, hanem a gyalogság, mégpedig a jól kiképzett, ám fegyver nélküli gyalogság. Ideiglenesen fegyver nélküli, hiszen pár vagon Kalasnyikov Európába juttatása nem megoldhatatlan hadművelet lenne.

A hadi tanács szellemileg lebénult.

Még mindig nehézfegyvereket telepítenek, lokátorokat emelnek, csodálatos repülőgépeket állítanak hadrendbe, miközben a támadás gyalogsággal zajlik. Egy tengerentúli ország nagykövete mosolyogva néz hadgyakorlatokat.

Amelyek lövészárkokban rekedtek meg.

„Modernebb” tábornoki karok pedig űrháborúra gyúrnak, anyahajókkal fogyasztják az olajat, miközben az ellenerő díszes városokat száll meg – puskalövés nélkül. Generálisok kapják a magas fizetést azért, hogy fantáziáljanak.

Miközben a való világ ránk döntötte a kerítést.

A magasabb hadi kiadásokat élőerőre kell költenünk. Fiataljainkat hagyományos fegyverek jó kezelésére kell megtanítanunk: a tőrtől a Kalasnyikovon át a gránátig. A jövő háborúját úgy előzhetjük meg, ha nem űrháborút vizionálunk.

A terrormigráció az új fegyvernem.

Tömeges. Katonai szervezettségű. És az előzőleg korrupciós szőnyegbombázással védekezésképtelenné tett országok ellen irányuló. Ez a három ismérve van jelenleg a terrormigrációnak.

Ezek ellen kell védekeznünk.

A tömeget a drótkerítések elterelték. A katonai szervezettségű támadást a belügyi alakulatok semlegesítették. A politikusok és egyes médiumok korrumpálására tett kísérleteket… Hoppá! Itt van a baj. Ez ellen nem történt semmi.

Lefizetett vagy megzsarolt politikusok továbbra is dezinformálnak, populista szamárságokat nyerítenek, degenerálják a társadalmakat. A korrumpált médiumok pedig a butítás mellett még fenyegetnek is: rontják a társadalmak önvédelmi képességeit.

Igen, a védelmi kiadásoknak ezek ellen kell erősítést adniuk.

A korrupt „szakértők” leleplezésére, testület elé állítására, az elemi információk terjesztésére – és akár ismételgetésére -, a szellemi önvédelmi közösségek – szabadság kis körei – megerősítésére kell az adófizetői pénzeket költeni.

A fenyegetés háborús jellegű.

A védelmi kiadások megkettőzése mellett bátorság is kell a legbizonytalanabb frontvonal: a korrupciós támadás ellen. Ezt: a korrupt politikusok, a lepénzelt médiumok elleni bátorságot civil kurázsinak hívják. És erről ma már tudjuk.

A demokrácia elemi föltétele.

Kovács G. Tibor

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s