Az Eufrátesztől Németországig – Hogyan lesz valaki terroristából „menekült”!

Ahmed Abd Al-Karim Al-Hajah Aleppoban kezdte pályafutását egy terrorszervezetnél, most Nürnbergben kért és kapott menedékjogot. Neki sikerült. Ahmed példaképe lett sok terroristának, akik most követik őt.

Al-Hajah a Szabad Eufráteszi Brigád (SZEB) aleppoi csoportjához csatlakozott 2012-ben. Hamar a csoport alvezére lett. A szervezet a Szíriai Szabad Hadsereg (FSA) ernyőszervezet tagjaként működött Szíriában.

Csoportjának fő tevékenysége a szíriai közösségek vezetőinek memgyilkolása. Majd a gyilkosságokat rendszerint a kormányerőkre hárították ezzel akarták előidézni, hogy a szír emberek  damaszkuszi kormány ellen  forduljanak.

Al-Hajah személyesen végezte ki Maskanehban Jamaan Al-Khafaji sejket a Khafaji klán vezetőjét. Drekishban a város rendvédelmi erők vezetőjét gyilkolta meg. Tettei miatt előléptették, és csoport alvezéréből  a szervezet katonai és biztonsági vezetőjévé nevezeték ki.

Aleppo tartományban fegyvveresei útonállóként rabolták el az embereket váltságdíjért cserébe, az általuk ellenőrzött utakon különadót kellett fizetni az áthaladóknak. A bevételből újabb fegyvereket és zsoldosokat tudtak fínanszírozni.

Részt vett az ország olaj és műkincs rablásában és közvetítökön keresztül a törökországi fekete piacon értékesítette a terrorszervezet zsákmányait, például az aleppoi ipar és gyár telep kifosztásából származő gépek eladásában is részt vett.

Miután a Szíria Szabad Hadsereg (FSA) azon belül a Szabad Eufráteszi Brigád (SZEB) meggyengült és  az anyagi és katonai utánpótlást is akadozni látszott, terrorszervezetével együtt gyorsan átigazolt a feltörekvő szaúdi és katari fínanszírozásból megalakult  Al-Kaida szíriai ágát képező Nuszra Fronthoz. A hűségeskü után megkapta a Nuszra Front franchise jogait Aleppo tartomány déli területeire.

Al-Kaidásként terrorcsoportjával  együtt részt vett az Al-Jirah katonai repülőtér elfoglalásában, és hónapokon keresztül sikertelenül ostromolta Kwejszr légitámaszpontot illetve a Szíriai Arab Hadsereg 17. ezredének bázisát.

Az Iszlám Állam megerősödése után újból szervezetet váltott és csatlakozott Al-Baghdadi  által kikiáltott kalifátusához.

Az Iszlám Államnál eleinte az öngyilkos merénylőket készítette fel és indította őket utolsó útjukra a robbanóanyagokkal megpakolt autókkal. Tevékenységét főleg Deir Ezzourban és Rakkában fejtette ki.

Szabad Eufráteszi Brigád aleppoi csoportja. Középen fehér ruhában a csoport vezetője tőle balra feketeruhában Al-Hajah az alvezér.
Csoportkép a terrorista bratyókkal.
Már Nuszrásként pózolgat az al-Kaidás haverokkal.
Al-Hajag unokatestvérével már Nürnbergben él és oltalmazott menekültként "integrálódik" a német társadalomba.

.

Később az Iszlám Állam által elrabolt gyerekek átnevelését és kiképzését kapta meg feladatként. Vallási hitszónokként gyakran mondott beszédeket az Al-Kijari és Al-Habubih mecsetekben.

Testvérét Mohamedet azzal bízta meg, hogy utazzon Európába dzsihadistákat toborozni. Majd három hónap elteltével követte őt és idén júliusban a nagy menekült hullámba megbújva sikeresen eljutott Nyugat Európába több mint valószínű, hogy Magyarországon is megfordult.

Jelenleg már  rokonaival együtt legálisan tartózkodnak Németországban, azon belül Nürnbergben, és mint „oltalmazott menekültek” tengetik életüket.

Megjegyzés: A cikket a Szíriai Arab Hadsereg 4. ezredének hírszerzési csoportja által kiadott körözési dokumentumban szerepelt infromációk alapján írtuk.

Orientalista.hu – Zenobia

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s