Amerika nem vállal garanciát Ukrajna tartozására, csőd is jöhet

jacenyuk_obama

December 20-ig kellene kifizetniük az Oroszország felé fennálló hárommilliárd dollárnyi kötvénytartozást.

Az orosz hírügynökségek tájékoztatása szerint az amerikai kormány hivatalosan is elutasította, hogy garanciát vállaljon Ukrajna tartozásaira. Ugyanakkor december 20-án lejár Oroszország hárommilliárd dollár értékű, Ukrajnától vett eurókötvénye. Oroszország korábban felajánlotta, hogy a következő három évben részletekben törlesztheti Ukrajna a tartozást, ha a nyugati államok garanciát vállalnak.

Az orosz pénzügyminisztérium közölte: „Ezen a héten hivatalos elutasítást kaptunk az amerikai kormánytól az ukrán kötelezettségekre vállalandó garanciák kérdésében. Ennek fényében nem maradt más számunkra, mint jogi eljárást indítani Ukrajna ellen, ha december 20-ig nem rendezi teljes egészében a tartozást.”

Az eurókötvényt még az előző ukrán elnök, Viktor Janukovics idején bocsátották ki, már a 2013 végén kezdődött tüntetések idején, melyek végül vérontáshoz, majd hatalomváltáshoz vezettek. A tüntetések épp amiatt törtek ki, mert a Janukovics-rezsim visszatáncolt az Európai Unióhoz való közeledéstől, hogy inkább Oroszországgal fonja szorosabbra kapcsolatait. (Reuters/24.hu/)

Reklámok

Amerika nem vállal garanciát Ukrajna tartozására, csőd is jöhet” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. A CIA segédletű Kijevi puccsisták csak arról feledkeztek meg, hogy az ukrán gazdaság az Oroszországba irányuló exporton és az onnan olcsón kapott energián alapult !! Ukrajnát elintézték, adósságcsapdába lökték ! Lehet ez cél is volt, mert csak a nemzeti vagyona jelentős kiárusításával maradhat működőképes ! Amerika garanciát nem ad, de szívesen vásárolnának olcsón pl. ukrán termőföldeket !! Porosenkót és bandáját a saját népe fogja “karóba húzni ” !!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s