Tartják a frontot a jemeniek – Eltitkolt szaúdi veszteségek

Screen-Shot-2015-03-24-at-6.28.06-PM.pngA szaúdi légitámadás ellenére, a jemeni hadsereg sikeresen megtartotta az ellenőrzést több katonai támaszpont felett.  A vahabita országnak óriásiak a veszteségei.

A jemeni hadsereg és a népszerű bizottságok sikeresen megtartották az ellenőrzést tucatnyi szaúdi katonai támaszpont felett Nadzsran, Nizam és Asir régióiban, a szaúdi koalíció heves bombázása ellenére is – jelentette egy jemeni média, a Khabar Hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva.

A forrás elmagyarázta azt is, hogy pénteken a jemeni haderők rakétái számos szaúdi katonai létesítményt célpontba vettek, sikeresen megsemmisítettek Abrams tankokat a Sirdahi Dzsizanban, továbbá egy szaúdi Bradley (BFV) harci járművet a rabuahi Asir faluban.

Egy szaúdi internetes blogger, ahogyan a Twitteren ismerik @mujtahidd nyilvánosságra hozott olyan adatokat, amelyekben leleplezi a szaúdi vezetés alatt szolgáló elhunyt katonák számát az elmúlt 9 hónapban. A blogger állítása szerint a szaúdiak 2000 katonát temethettek el, 4850 a sebesültek száma, 450 tankot, 4 USA által gyártott Apache helikoptert, 1 F-15 vadászgépet és 5 hadihajót veszítettek el. A teljes összeg, amit a háborúban a veszteségek mellett elköltöttek: 200 milliárd szaúdi riál.

A szaúdi média egyelőre nem nyilatkozott, ahogyan a szaúdi hivatalnokok sem.

Orientalista.hu – L. Gyula

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s