Húsevő parazitákat uszított az emberekre az Iszlám Állam

Drámaian növekedett a leishamniasis megbetegedések száma az Iszlám Állam állattal ellenőrzött területeken. A terroristák ugyanis elrettentő példaként a nyílt utcán hagyják lemészárolt ellenségeik holttestét, ahelyett, hogy eltemették volna őket. Ezzel pedig súlyos fertőző betegséget uszítottak az emberekre, újabb csapást mérve rájuk a háború sújtotta országban.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy szörnyű a helyzet Szíriában, ahol öt éve tart a több tízezer ember életét követelő kegyetlen polgárháború, ami a jelek szerint nem fog egyhamar véget érni. A helyzet azonban több területen most már katasztrofális. A kurd Vörös Félhold vezetője, Dilqash Isa elmondta, hogy a több éve tartó háború miatt, az ország egészségügyi ellátórendszere gyakorlatilag megszűnt létezni és egyre több fertőző betegség ütötte fel a fejét a harcok sújtotta területeken, amit nehéz kezelni. Elsősorban a Leishamniasis megbetegedések száma növekedett, amit bogarak, illetve rovarok terjesztenek. A bőrt és a nyálkahártyát megtámadó kór könnyen halálhoz vezethet, ha a beteg nem kap mielőbb megfelelő ellátást és gyógyszert.

dfdewww

A vársok tele vannak bomlásnak induló ártatlan emberek holttesteivel – mondta Isa, megjegyezve, hogy mindez az Iszlám Állam műve, amit az elrettentés céljából hajtottak végre.

Tal Hamisban, Honban és Qosában a legsúlyosabb a helyzet – mondta egy kurd harcos a nemzetközi hírügynökségeknek. A neve elhallgatását kérő fegyveres megjegyezte, hogy eddig tudomásuk sem volt a súlyos fertőző betegségről, ami tényleg a frontvonalak mellett fekvő településeken ütötte fel a fejét.

Reklámok

Húsevő parazitákat uszított az emberekre az Iszlám Állam” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Húsevő parazitákat szabadított az emberiségre az Iszlám Állam | Világunk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s