A Monsanto bíróság elé áll Hágában az emberiség ellen elkövetett bűncselekményekért

monsanto%2Bh%25C3%25A1gai%2Bnemzetk%25C3

Sokan várták már, és most végre láthatják a Monsantot, a világ egyik leggyűlöltebb vállalatát megfizetni az évtizedek alatt elkövetett ökocídiumért, miközben tudták, hogy kárt tesznek az emberi életben, az ökoszisztémában, pusztítva a beporzó rovarokat. Számos aktivista csoport csatlakozott élelmiszer és mezőgazdasági szakemberekhez a Monsanto elleni perben, hogy felelősségre vonják a vállalatot az emberiség ellen elkövetett bűncselekményekért. (1)

Az amerikai székhelyű nemzetközi Monsanto felelős több genetikailag módosított növény és számos mérgező vegyi anyag környezetbe juttatásáért – köztük a szacharin, aszpartam, polisztirol, DDT, dioxin, az Agent Orange, kőolaj alapú műtrágyák, rekombináns szarvasmarha növekedési hormon (rGBH ), Round Up (glifozát), Lasso (egy Európában használt gyomirtó), a Bt mérgező növények stb, – és felelnie kell a világnak a rémuralomért. A Monsanto súlyos gondatlansággal járt el vállalati fölényét és arroganciáját kihasználva, de ezt többé nem teheti meg.

Az Organikus Fogyasztók Szövetsége (OCA), az IFOAM International Organics, a Navdanya, a Regeneration International (RI) és a Milliók a Monsanto Ellen, valamint több tucat globális élelmiszer, mezőgazdasági és környezeti igazságosság csoport jelentette be a Párizsban tartott ENSZ konferencián a közelmúltban, hogy egy ügyvédekből és bírókból álló nemzetközi bíróság fogja vizsgálni a Monsanto büntetőjogi felelősségét az elkövetett szörnyű cselekményekben.

A bíróság Hágában, Hollandiában az ENSZ 2011-ben kidolgozott “Üzleti és emberi jogok irányadó elveit” fogja használni a Monsanto által az emberi élet és a környezet ellen elkövetett károk vizsgálatában.

A bíróság a Római Alapokmányra is támaszkodhat, melyet a Hágai Nemzetközi Büntetőbíróság 2002-ben alkotott meg, amely a nemzetközi büntetőjog megújítását veszi fontolóra környezet elleni, illetve ökocídium, mint üldözendő bűncselekmény ellen.

A Nemzetközi Bíróság, melyet 2002-ben hoztak létre megállapította, hogy az ökocídium, mint bűncselekmény büntetőeljárás alá vonása az egyetlen módja annak, hogy garantálja az ember egészséges környezethez való jogát, és a természet jobb védelmét.

A sajtótájékoztatón Ronnie Cummins, az OCA (USA) és a VIA Organica nemzetközi igazgatója, valamint az RI irányító bizottságának tagja azt mondta:

Az idő már régóta esedékes egy globális polgári bíróság számára, hogy felelősségre vonja a Monsantot az emberiség és a környezet ellen elkövetett bűncselekményekért. A vállalati agrárgazdaság, az ipari erdészet, a szemét- és szennyvízipar és a mezőgazdasági biotechnológia szó szerint megölte a Föld élő talajának éghajlat-stabilizáló és szénelnyelő képességét.

Az eljárásra 2016. október 16-án, az Élelmezési Világnapon kerül sor.

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/12/a-monsanto-birosag-ele-all-hagaban-az.html

Natural Society

ujvilagtudat.blogpost.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s