Világhatalmi, világgazdasági és világpolitikai átrendeződés “kellős közepén vagyunk”

Végét járja a nyugati dominanciára épülő világgazdasági rend, a nyugati katonai dominancia és a “demokráciaexport” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Magyar Diaszpóra Tanács V. ülésén, Budapesten, a Várkert Bazárban.

A kormányfő előadásában arról beszélt, hogy egy világhatalmi, világgazdasági és világpolitikai átrendeződés “kellős közepén vagyunk”, a Nyugat folyamatosan veszít befolyásából – írja az MTI.

A világgazdaság súlypontjának Keletre helyeződése nem átmeneti jelenség, a nyugati katonai dominancia szintén lezárulóban van, és “a demokráciaexportra, az emberi jogok exportjára épülő világpolitikai kurzusnak is a végén járunk” – fejtette ki.

Hozzátette: Európát az amerikaiaknál is súlyosabb gondok gyötrik, az európai gazdaság továbbra is “elmeszesedett”. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha Közép-Európa nem lenne tagja az Európai Uniónak, a közösség gazdasága zsugorodna.

Magyarországról szólva ugyanakkor Orbán Viktor azt mondta: az ország megújítási kísérletének sikerességét ma már olyan “fényes tekintetű” helyeken sem illik kétségbe vonni, mint Brüsszel.

“Megáll az ész és ácsorog, ha az ember sokat jár Brüsszelbe”

– fogalmazta meg kritikáját a magyar miniszterelnök az európai vezetőkkel szemben.

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy a napokban kiderül egy “titkos háttérmegállapodás” arról, hogy az Európai Unió befogadna 400-500 ezer szír menekültet.

A kormányfő arról beszélt, hogy akár még a héten Berlinben bejelenthetik ezt a javaslatot, amely ugyan kikerült a múlt heti EU-Törökország-megegyezésből, de szerinte

létezik “ez a titkos háttérmegállapodás”.

Azt mondta, hogy óriási nyomás lesz Magyarországon és a többi visegrádi tagállamon amiatt, hogy ezeket az embereket nemcsak behozni akarják Európába, hanem rögtön szét is osztani a tagállamok között “kötelező erővel”.

“Mi ezt nem tudjuk elfogadni” – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán mérsékelten bírálta a Törökországgal kötött egyeszséget is, amely szerinte nem ésszerű, de elviselhető kötelezettségeket foglal magában.

“Kibújik a lóláb a zsákból, mint egy szög”

– fogalmazott a kormányfő azzal kapcsolatban, hogy a német fél a törököknek fizetett elképesztő összeg ellenére még mindig az asztalon tartja a menekültek elosztását. A miniszterelnök szerint abszurd koalíció jött létre az illegális bevándorlás ügyében.

Orbán Viktor azt mondta, ez

a koalíció az embercsempészek által foglalkoztatottak tízezreinek hálózatából áll, sok milliárdnyi üzleti érdekkel, valamint üzletemberek által fizetett jogvédők csapatából, és az unió egyes vezető politikusaiból.

Ennek eredményeként ma beszállítjuk Európába azokat az embereket, akik vagy arra kényszerültek, vagy arra a döntésre jutottak, hogy elhagyják azt a földet, ami az otthonuk volt – hangoztatta.

A kormányfő kifejtette: nem arról van szó, hogy nem tudják őket feltartóztatni, hanem

“mi magunk” szervezzük őket, küldünk járművet értük, és helyezzük hatályon kívül azokat a törvényeket, amelyek normális migránspolitikát tennének lehetővé.

Újabb kori népvándorlásról van szó, és a migránsok nem bejönnek, hanem lerohanják Európát – jelentette ki.

Semjén szerint rendezett hadsereg a diaszpóra magyarság

Világnemzet vagyunk, és a diaszpóra magyarsága kapocs az összmagyarság vonatkozásában – mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács V. ülésén szerdán, Budapesten.

A kormányfő helyettese a tanácskozást megnyitva kiemelte: nem azért váltunk világnemzetté, mert így akartuk, hanem mert a történelem így alakította. Ebből a látszólagos hátrányból kellett megpróbálni előnyt kovácsolni, ami láthatóan sikerül is. A világ minden részén vannak szervezett magyar közösségek, amelyek nem úgy viselkednek, mint “egy szabadcsapat vagy a partizánok” – fogalmazott.

Az emigrált magyarok már nem partizán csapatok képét mutatják, hanem rendezett hadseregként viselkednek.

Forrás: Orbán: létezik egy titkos háttérmegállapodás

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s