Putyin a török maffiózókról: “Isten elvette az eszüket…!”

Az Állami Duma és a Szövetségi tanács képviselőinek együttes ülésén mondott ma délelőtt országértékelő beszédet Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, Oroszország elnöke a Kreml Szent György csarnokában.
Beszéde kezdetén megemlékezett a Szíriában hősi halált halt orosz katonákról, és megkérte a jelenlévőket, hogy egyperces néma főhajtással emlékezzenek a terroristák áldozataira.
A közel egyórás elnöki beszéd teljes ismertetése meghaladja a Bal-Rad lehetőségeit, ezért csak néhány fontosabb részlet “címszavakban” történő ismertetésére vállalkozhatunk.
Az első rész a terrorizmus elleni harccal foglalkozott, majd Oroszország szíriai szerepvállalásának fontosságával, és a Törökországgal feszültté vált viszonnyal. Oroszország elnöke kijelentette: “Minden civilizált országnak kötelessége hozzájárulni a terrorizmus felszámolásához” A török magatartást így véleményezte: “Isten úgy döntött, hogy a török uralkodó elitet büntetésből megfosztja az észtől és az értelem képességétől. Oroszország nem csörgeti a fegyvert Törökország ellen, de Ankara mélyen meg fogja bánni tetteit.”
Az orosz gazdaság helyzetéről szólva kifejtette, hogy “a helyzet nem könnyű, de nem is kritikus!” Majd a már folyamatban lévő és új gazdasági programokról beszélt.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s