A karmester levélben kérte Hillary Clintont, ítélje el hazánkat

image

Fischer Iván két nappal Hillary Clinton budapesti látogatását megelőzően a Clinton család bizalmas tanácsadóján, Vernon Jordan ügyvéden keresztül juttatta el levelét az akkori külügyminiszternek.

Az Orbán-kormány éppen lebontja a demokráciát Magyarországon – írta Fischer Iván karmester Hillary Clintonnak még 2011-ben. A Valasz.hu szerint ez derül ki Hillary Clinton volt külügyminiszter 2011–2013 közötti levelezéséből, amelyet az amerikai külügyminisztérium egy bírósági ítéletnek köszönhetően hozott nyilvánosságra. A levelekből pontos leírást kaphatunk arról is, hogyan próbálta meg befeketíteni Magyarországot a karmester az amerikaiak előtt.

A karmester az írását azzal kezdte: a magyar sajtó tele van azokkal a megjegyzésekkel, hogy Clinton látogatásával lényegében jóváhagyja a magyar kormány tevékenységét és az orbáni politikát. Hozzátette: az amerikai politikusnak tisztában kell lennie azzal, hogy az Orbán-kormány épp lebontja a demokráciát Magyarországon, és az emberi jogokat, illetve a szólásszabadságot is figyelmen kívül hagyó „zord rendszert épít”. Arra kérte az ügyvédet, figyelmeztesse Clintont magyarországi útja előtt.

Fischer személyes segítségét sem volt rest felajánlani. Mint írta: ő mindig elérhető, ha segítségre vagy információra lenne szüksége Clintonnak. A karmester az akkori amerikai nagykövetről sem felejtett el említést tenni: aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Eleni Kounalakis, aki véleménye szerint nagyon közel áll Orbánhoz, nem ad teljes, kiegyensúlyozott képet a magyarországi veszélyekről.

Fischer Iván levele eredetiben itt olvasható.

Magyaridok.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s