Nagyon durva lövöldözés zajlik Kaliforniában: ostromzár alatt egy gyermekjóléti központ, sok halott lehet – magyar nyelvű videó

Lövöldözés volt a kaliforniai San Bernardinóban,egy fejlődési rendellenességgel születetteket segítő központnál. Egyelőre az áldozatok és a támadók számáról is ellentmondásos hírek érkeznek.

A médiumok eleinte 20 és 12 halálos áldozatról számoltak be, a Reuters magyar idő szerint este 10-kor kiadott hírében három halottról és legalább 20 sebesültről tudósít.

A rendőrségre hivatkozó források egy-három támadóról beszélnek, akik katonai ruhát viselő fehér férfiak, mindannyian erőteljesen felfegyverkezve és valószínűleg golyóálló mellényben.

A rendőrség különleges erői és az antiterrorista egységek lezárták a környéket, és mindenkit arra kérte, hogy kerülje el a központ környékét. Tűzszerészek is érkeztek a helyszínre.

A hatóságok egy fekete városi terepjárót keresnek az esettel kapcsolatban, de egyelőre nem világos, hogy tanúk, vagy a tettesek ülhettek benne. Egyelőre azt sem tudni, hogy a fegyveresek a helyszínen vannak-e, vagy elmenekültek onnan.


 


 

Friss információk:

A sérülteket folyamatosan látják el, az épületet kiürítik, azt sem lehet tudni, hogy vannak-e még bent fegyveresek. A tetteseket vagy tettest még nem ártalmatlanították, szabadon mászkálnak, a rendőrség azt kéri, a környéken lévők ne menjenek az utcára.

Az ABC híradása szerint az FBI a helyszínre tart, egyelőre nem lehet tudni, hogy terrorizmus gyanúja felmerül-e. A csatorna élő képein az látszik, hogy a környéken a forgalom leállt, és fegyveres rendőrök haladnak az úttesten a tettesekre vadászva. A csatorna megszólaltatott egy férfit, akinek a felesége az épületben volt, amikor a fegyveresek behatoltak és elkezdtek lövöldözni. A nő mozgáskorlátozott gyerekekkel foglalkozik. SMS-t írt a férjének, hogy bezárkóztak a szobába, és nem sérültek meg.


 

Klikk a képekre az angol videókért:

Rögzítés-2

Rögzítés-3

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s