Izrael mellesleg bejelentette: időnként átruccannak Szíriába egy kis bombázásra – de persze nem az IÁ ellen

Izrael “időről időre” katonai műveleteket hajt végre Szíriában azért, hogy megakadályozza fejlett fegyverek átszállítását ellenségeinek Libanonba – közölte Benjámin Netanjahu miniszterelnök kedden. Korábban ezt “ilyen világosan” nem ismerték el Jeruzsálemben.

izraelsziriabanbombaz“Időről időre fellépünk Szíriában, hogy megelőzzük egy új front, egy második terrorfront létrejöttét ellenünk ebben az országban, és azért, hogy megelőzzük a fegyverszállításokat Szíriából Libanonba” – jelentette ki Benjámin Netanjahu egy értekezleten az észak-izraeli Akko városban.

Egybehangzó források szerint Izrael több mint egy tucatnyi légitámadást hajtott végre Szíriában 2013 óta. A bevetések nagyobb része a Hezbollah libanoni síita szervezetnek szánt fegyverszállítmányokat vette célba. A szárazföldi hadsereg tüzérsége is rendszeresen válaszol a Golán-fennsík szíriai oldaláról indított rakétatámadásokra.

Azzal kapcsolatban, hogy egy orosz vadászgép nemrég megsértette az izraeli légteret, Netanjahu hangsúlyozta, hogy az izraeli és az orosz fegyveres erők egyeztetnek az ilyen incidensek elkerülése érdekében. Az elmúlt napok eseményei mutatják, hogy mennyire fontos ez az egyeztetés – mondta, nyilvánvalóan arra utalva, hogy a török légierő egy hete lelőtt egy orosz vadászbombázót a szíriai határ mellett, ami éles feszültséget keltett e két utóbbi ország viszonyában.

Az izraeli “védelmi” miniszter hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy egy orosz harci repülőgép a közelmúltban tévedésből megsértette Izrael légterét, de miután az izraeli hatóságok kapcsolatba léptek vele, visszatért Szíria területe fölé.

(MTI nyomán)

http://ift.tt/1O1FlBn

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s