Hamarabb elkészül az orosz “energiahíd” a Krím félszigetre

hamarabb-elkeszul-az-orosz-energiahid-a-krim-felszigetre

Már december 20-a előtt elkészülhet az úgynevezett “energiahíd”, amely az oroszországi Krasznodar régióból biztosítaná a Krím félsziget áramellátást – közölte az orosz energiaügyi miniszter a Taszsz hírügynökséggel. Alekszandr Novak elmondta, hogy a határidő december 20-a, de mindent megtesznek, hogy hamarabb befejezzék a munkálatokat. A bejelentés előzménye, hogy november 22-én ukrán szélsőségesek felrobbantottak két távvezetékoszlopot, amelyeken az ukrán szárazföldet és az Oroszországgal újraegyesült területet összekötő vezetékek lógtak.

A félsziget energetikai szakemberei már befejezték az infrastrukturális munkálatokat, amely lehetővé teszi, hogy a Krím integrálódjon az orosz energetikai hálózatba a Kercsi-szoros fenekén érkező vezetékekkel.

Oroszország már augusztusban megkezdte a Kercsi-szoros fenekén haladó vezetékek lefektetését, amelyek áramot szállíthat a Krímbe a krasznodari régióból. A négy vezetékből álló rendszer első két vezetékét még az év vége és a határidő előtt átadhatják – mondta a miniszter.

A Krím lakói kitartanak Oroszország mellett

A legutóbbi közvélemény-kutatás szerint a terület Oroszországhoz tartozása népszerűbb, mint valaha. A Levada Center intézet november közepén készült felmérése szerint a megkérdezettek 87 százaléka támogatja ezt, míg augusztusban még “csupán” 73 százalék volt ez az arány. Csupán a félsziget lakónak három százaléka szeretné azt, ha a Krím Ukrajnához tartozna.

Forrás vagy teljes cikk:
Hamarabb elkészül az orosz “energiahíd” a Krím félszigetre

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s