A Nyugat most már szövetkezne Aszaddal is

A francia külügyminiszter után a német védelmi miniszter is felvetette, hogy akár a szíriai rezsim erői is csatlakozhatnának az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges iszlamista terrorszervezet elleni szövetséghez.
Ursula von der Leyen szerint a szíriai hadseregnek vannak alakulatai, amelyeket “nagyon is be lehetne vonni” az IÁ elleni harcba. A miniszter a ZDF német országos közszolgálati televízió egy vasárnap esti politikai műsorában hangsúlyozta, hogy Bassár el-Aszad jelenlegi elnökkel ugyan nem képzelhető el Szíria jövője, de a “politikai átmenet” megindítása után meg kell vizsgálni azt a kérdést, hogy a reguláris erők miként vehetnének részt az IÁ elleni nemzetközi szövetségben.

ur

                                            Ursula, a német “hadügyminiszter”
Erre az ügyre akkor kell majd visszatérni, amikor már zajlik a politikai átmenet és “világos, hogy mi történik majd Aszaddal” – mondta a német védelmi miniszter.
A német kormány részéről Ursula von der Leyen nyilatkozata az első, amely arról a lehetőségről szól, hogy az Aszad-rezsim hadserege is csatlakozhatna a dzsihadisták elleni szövetséghez. Ugyanilyen értelmű nyilatkozatot tett pénteken a francia külügyminiszter, Laurent Fabius is.
A Nyugat a szíriai polgárháború kezdete – 2011 – óta elzárkózott az együttműködéstől az Aszad-rendszerrel. Párizs és Berlin hozzáállásának változását magyarázva Wolfgang Ischinger, a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC) tekintélyes vezetője a Handelsblatt című német üzleti lapban hétfőn megjelent interjúban rámutatott, hogy mivel a nyugati szövetségesek nem akarnak szárazföldi csapatokat hadba küldeni az IÁ ellen, a szíriai hadsereg az egyetlen reguláris szárazföldi erő, amely “szóba jöhet”.

Ha az IA legyőzése az “elsődleges cél, akkor ezt a békát le kell nyelni”, vagyis együtt kell működni Aszaddal – mondta Wolfgang Ischinger…

(propeller)

Bal-Rad komm: “…Aszad jelenlegi elnökkel ugyan nem képzelhető el Szíria jövője…” de mivelhogy “…a nyugati szövetségesek nem akarnak szárazföldi csapatokat hadba küldeni az IÁ ellen, a szíriai hadsereg…” az orosz hadsereggel karöltve igazán kikaparhatná a gesztenyét! A nyugati politikusoknak! Akik CSAK a terített asztal mellé óhajtanak odatelepülni! A győzelmi lakomára! Mint a régi-szép időkben! Amikor még ők diktálgattak kedvükre.
Mert hiszik azt, hogy CSAK ők az okosok! Mindenki más pedig hülye!
Pedig csak gazdagok és becstelenek! Nem mellesleg – hülyék is!

Forrás vagy teljes cikk:
Amikor eluralkodik az elmebaj!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s