Végvári harcok

Hónapokon keresztül özönlött a migránsok áradata a jól megtervezett útvonalon, Törökország–Görögország–Macedónia–Szerbia érintésével Magyarország felé. Görögország figyelmen kívül hagyja uniós kötelezettségeit, és szállítja máig is kontinentális területére a migránsok áradatát. Macedóniában sem bírtak velük, a szerbek pedig jó üzletet csináltak a tömegek Magyarország felé szállításából. Eszük ágában sem volt, hogy – a menekültjogi egyezményeket aláíró és európai uniós tagjelölt, biztonságos országként – regisztrálják és ellássák a népáradatot. Magyarország közben mindent megtett, hogy a még nem teljes műszaki védrendszer ellenére, akit csak tud, az unió szabályai szerint ellásson. Budapesten tranzitzónákban segítették a migránsokat, és humanitárius szervezetek igyekeztek mindent megtenni, hogy a magyar költségvetés által kialakított infrastruktúra mellett a humánus segítséget is megadják.
Közben a többi ország csak ócsárolta és kritizálta a magyar erőfeszítéseket. De az Angela Merkel meghívásán felbátorodott tömeg – a kancellár fényképét lobogtatva – német diplomáciai intézkedésre megindulhatott Ausztria felé. Gyalogúttá változtatták az autópályát, mígnem a biztonság érdekében a magyar állam megkezdte a szállításukat autóbuszok sokaságával, majd a nemzetközi vonatokon is Ausztria felé. Ekkor aztán megtudhatták az osztrákok is, mivel küzdött heteken keresztül Magyarország. De Faymann kancellárnak a vonatra ültetett migránsokról a zsidók vasúti deportálása jutott az eszébe. Majd – látva a tömeget – le is állították a vonatok beutazását a határon. Csak gyalogos belépés után fogadták – „nagy szeretettel” – az emberáradatot. Aztán megtudták, milyenné válik ebben a helyzetben a Westbahnhof.

Micsoda Európa az, ahol elsőként a tagállamok közötti szolidaritás feslik fel? Bármilyen okkal és célból bárhonnan is érkezik bármekkora tömeg, velük szemben van tolerancia, de ha valamelyik végváruk, egy schengeni határország emberfeletti küzdelembe kezd és jó okkal defenzív megoldást keres, azt nemtelen sajtóval, tisztességtelen tagállami elnöki nyilatkozatokkal, szankciók kilátásba helyezésével fenyegetik meg.

Tisztelt Európa, eljön még az igazság pillanata mindenkinek, aki ebben az apokaliptikus helyzetben sem érti, hogy Európának egységet kell képeznie – és az értékeit kellene őriznie.

Forrás:
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s