Merkel népszerűségét megtépázta a migrációs válság

Merkel népszerűségét megtépázta a migrációs válságEgy vasárnap nyilvánosságra hozott felmérés eredményei szerint a németek többsége már nem akarja kancellárként látni Angela Merkelt a 2017-es választások utáni időszakban.

A Bild am Sonntag német lap megrendelésére készült egy közvélemény-kutatás, melynek eredményeit ma hozták nyilvánosságra, és rámutatott arra, hogy a befogadás politikája megbukott Németországban. A Bild megrendelésére, a TNS-Emnid által végzett megkérdezés során a válaszadók 48%-a nyilatkozta azt, hogy Angela Merkel 2017 után már ne is induljon jelöltként a választásokon. Mostanra a válaszadók kevesebb mint fele, alig 44%-a gondolja úgy, hogy Merkelnek indulnia kell a következő választáson is (a fennmaradó hányad a bizonytalanok aránya).

A felmérés során az is kiderült, hogy Merkel jelöltként indulását saját pártjának szimpatizánsai már nem támogatják maradéktalanul; a kancellár pártjának minden hatodik szimpatizánsa nyilatkozza azt, hogy mandátuma lejárta után Angela Merkel inkább ne jelöltesse magát a kancellári posztra. Merkel migránspolitikáját a németek 40%-a támogatja, miközben az egyértelműen elutasítók aránya 47 százalék. Az Emnid felmérése alapján Angela Merkel továbbra is népszerű politikus, az elhibázott migránspolitika azonban jelentően csökkentette a népszerűségét, és korábban kivívott tekintélyét is felszámolta.

A migrációs válság kritikus pontján egyértelművé vált; a német kormánypolitikusok már nem tartják viszonyítási pontnak Angela Merkel véleményét, és különböző kerülőutakkal próbálnak független intézkedéseket hozni, miközben a kancellár személyére leginkább akadályként tekintenek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s