Kitoloncolnának 14 ezer menekültet – de nem tudják, hol vannak

Svédország is szigorított a határellenőrzésen, a kormányzat pedig bejelentette, hogy mindenkinek távoznia kell, aki illegálisan érkezett az ország területére.

A svéd hatóságok bevallották, hogy fogalmuk sincs, hová tűnt 14 ezer ember, akire a menekültpolitikai szigorítása miatt kitoloncolás várt volna – írja az Origo. Valószínűleg sokan közülük elhagyták az országot, a többiek pedig egyszerűen illegalitásba vonultak.

A svéd migrációs hivatal október végén 21748 ember deportálásáról döntött – ez a legmagasabb szám az ország történetében – írta a The Local az Aftonbladetre hivatkozva.

Közülük 14140 emberről nem tudják a hatóságok, hogy hol tartózkodik. “Egyszerűen fogalmunk sincs, hol vannak” – vallotta be a lapnak Patrik Engström, a határrendőrség vezetője.

A többiek menekültközpontokban, őrizetben vagy a lakóhelyükön várják, hogy deportálják őket.

Svédország is szigorított a határellenőrzésen, a kormányzat pedig bejelentette, hogy mindenkinek távoznia kell, aki illegálisan érkezett az ország területére.

A The Local már májusban beszámolt arról, hogy a deportálás elől egyre többen választják az illegalitást. Tavaly például csak a kiutasítottak 41 százaléka hagyta el valóban az országot. A lap akkor a rendőrségtől úgy értesült, hogy az “eltűntek” döntő többsége a dublini egyezmény vonatkozott volna – vagyis abba az EU-tagállamba küldték volna vissza, ahol menekültként regisztrálták. Ez a legtöbb esetben Olaszország vagy Görögország.

ma.hu

Reklámok

Kitoloncolnának 14 ezer menekültet – de nem tudják, hol vannak” bejegyzéshez ozzászólás

    • Szétröhögtem magam! 14 ezer migrót? Elmentek integrálódni és felszívódtak. Balfácán svédek…ezek még egy tömeggyilkost sem tudnának megtalálni egy kis falucskában!

  1. Szétröhögtem magam! 14 ezer!!!??? Balfácán svédek…ezek még egy tömeggyilkost sem tudnának megtalálni egy kis falucskában!.

  2. Innentől adódik a chip beültetés lehetősége ugye?”Ha valamit be akarsz vezetni akkor teremtsd meg a feltételeit hogy azt a nép követelje!” Azután jöhetnek a “védő oltások” a sok behozott nyavalya ellen, amit Gates nagyon kívánna.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s