Egy román képviselő szerint a magyarok tervelték ki a bukaresti klubtüzet – a cél Románia feldarabolása volt

Egy Budapesten készült, Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök által támogatott forgatókönyv áll az eddig hatvan halálos áldozatot követelő bukaresti klubtűz mögött, egy román törvényhozó szerint.

A szociáldemokrata Ninel Peia azt állítja, titkosszolgálati forrásokból értesült a tervről, amelynek célja Románia feldarabolása volt. A jóformán ismeretlen törvényhozó, mellesleg a titkosszolgálati egyetem doktorandusza, internetes naplójában abból indul ki, hogy a Colectiv klubban október 30-án kiütött tűz nem szerencsétlen baleset eredménye, hanem gyilkos kéz műve. Azt állítja, információi vannak arról, hogy az ördögi tervet „egy budapesti egyetem laboratóriumaiban főzték ki, amin egyetlen jóhiszemű román sem csodálkozik”.Ninel Peia (j) Dan Ben-Eliézer, Izrael bukaresti nagykövete szavait issza

Eszerint a klubtűz nyomán utcára vonult tízezrek közé provokatőrök épültek be azzal a céllal, hogy a 30 ezres tömeget feltüzelve „ellenforradalmat robbantsanak ki”. A terv részeként felgyújtották volna a belügyminisztériumot, a kormány és a parlament épületét, aminek Peia szerint „hasonló hatása lett volna, mint a Reichstag 1933-as leégésének”, vagyis „véget vetett volna a román demokráciának”.

Szerencsétlen Romániából egyedül Havasalföld maradt volna a demokrácia oszlopaként

A már említett titkosszolgálati források szerint Kolozsvárott készenlétben állt egy értelmiségiekből, politikusokból és üzletemberekből álló csoport, amely még akkor éjjel kikiáltotta volna Erdély függetlenségét, és megalakította volna a „magyar irányultságú” Erdélyi Köztársaságot, német protektorátusként, Oroszország garanciája mellett. Egy hasonló csoport Jászvásárban (Iasi) kikiáltotta volna Moldva függetlenségét. A „Moldvai Köztársaság” egy-két éven belül csatlakozzon a száz százalékban orosz befolyás alatt álló, már létező Moldovai Köztársasághoz. „Szerencsétlen Romániából” egyedül Havasalföld maradt volna a „demokrácia oszlopaként” – írja a szociáldemokrata honatya.Tüntetés Bukarestben a tűzvész után

Peia szerint „egyetlen felelősséggel teli gesztus akadályozta meg az ördögi tervet, a parlament megsemmisítését és a haza végérvényes feldarabolását”: Victor Ponta kormányfő lemondása. A miniszterelnök távozása azonnal lehűtötte a kedélyeket, így az idegen manipulátoroknak nem volt már mit kihasználniuk – írja. (A forgatókönyv apró szépséghibája, hogy a miniszterelnök lemondását követő estén még többen vonultak utcára, a személycseréken túl a politika rendszer reformját követelve.)

Nem alaptalan az elmélet

Peia azt állítja, hogy Pontát természetesen értesítették „az ország feldarabolásának hihetetlen tervéről a trikolórhoz hűséges, hazafi tisztek”. – Ezzel a bejegyezéssel is az ő szakmaiságuk és odaadásuk előtt próbálok tisztelegni, az ismeretlen hősök előtt, akik nap mint nap az életüket kockáztatják a nemzetért és a hazáért” – írja a honatya.

A november 24-én kelt blogbejegyzésre a szociáldemokrata kötődésű Romania TV hírtelevízió hívta fel a figyelmet. A csatorna vasárnapi műsorának meghívottjai – újságírók, történészek, politikusok – nem tartották teljesen légből kapottnak a tervet, és hangsúlyozták: az illetékes szerveknek ki kell vizsgálniuk, hogy valóban megpróbálták-e eltéríteni a Ponta-kormány bukásához vezető tömegtüntetéseket.

(Nol nyomán, kuruc.info )

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s