Lessz-e harmadik világháború ? – Szemnyitogató gondolatok

world-war-3

Az RTL Klub a múlt hét valamelyik reggelén megkérdezte a nézőit, hogy lesz-e III. világháború. A válaszadók 70 százaléka azt mondta, hogy lesz. A magyar közmondás szerint, nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Biztos erre gondoltak ők is. Mert a haraszt zörög, ahogy zörgött 1914-ben és 1939-ben is.

Hogy miért lesz egy világháború azt előre nem lehet tudni, de utólag ragyogóan ki lehetett értékelni az első és a második esetében. A harmadik esetében nem biztos, hogy marad valaki, aki kiértékelné, de azt hiszem nem is igazán fontos. Na, nézzük a történelmet, hátha kiigazít minket valamiben.

Mi volt az I. világháború előzménye? 1) A szövetségi rendszerek kialakulása – ki, kinek a barátja. 2) Bosznia-Hercegovina annektálása. 3) Balkán-háborúk (1912-1913). 4) Hónapokkal korábban mindenki a háborúról beszélt. Mik voltak az okai? A Világ újrafelosztása, amihez a háborút elfogadható eszköznek tekintették.

Mi volt a II. világháború előzménye? 1) A szövetségi rendszerek kialakulása. 2) Bizonyos területek annektálása. 3) Spanyol polgárháború. 4. Hónapokkal korábban mindenki a háborúról beszélt. Mi volt az igazi oka? Európa újrafelosztása (részben az igazságtalan korábbi békekötés miatt).

Mi van ma (véleményem szerint a III. világháború előestéjén)? 1) A szövetségi rendszerek kialakulása (NATO/Ausztrália/Új-Zéland kontra Oroszország/Kína/Irán/Brazília/Dél Afrika) 2) Krím-félsziget annektálása. 3) Irak-Szír háború. 4) Mindenki a háború kitöréséről beszél. Igazi ok? Egyeduralom létrehozása a világ felett.

És hogy mikor? Hamarosan. Gondoljátok át mi történt. Törökország napi szinten lép be Szíria légterébe. A görög megfigyelők szerint török gépek évente több mint 2000 esetben lépnek be görög légtérbe. És akkor ez a Törökország (saját bevallása szerint, de orosz cáfolattal) 17 másodperces átrepülés alatt hátulról, meglepetésszerűen lelő egy orosz vadászbombázót. Miközben állítólag szövetségesek az ISIS elleni harcban. Hab a tortán, hogy a véletlenszerű baleset elkerülése végett Washington és Moszkva megegyeztek, hogy egymást értesítik repülő támadásaik pontos helyéről és idejéről. Ez tette lehetővé, hogy ezen 17 másodperc alatt a török vadászgép éppen ott volt, és persze várakozott az orosz gépre. Törökország NATO tag, egy NATO ország orvul lelőtt egy orosz gépet, ami gyakorlatilag hadüzenetnek minősül. Putyin nem vette fel az odadobott kesztyűt. Sebaj, hamarosan kap egy másikat, és ha nem elég, akkor harmadikat, negyediket….

Forrás:
Antalffy Tibor: Szemnyitogató

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s