Törökország nem kér bocsánatot

image

A török miniszterelnök szerint nem nekik, hanem Oroszországnak kellene bocsánatot kérnie, amiért megsértették a török légteret.  Recep Tayyip Erdogan arra reagált, hogy Vlagyimir Putyin bocsánatkérésre szólította fel országát a lelőtt vadászbombázó miatt. Oroszország eközben felfüggesztette turisztikai együttműködését Törökországgal. 

A török miniszterelnök szerint a pilóták és a fegyveres erők csupán a kötelességüket teljesítették, amely magában fogalja az egyezmény megsértésére adott választ is. Erdogan szerint ezért nem ők az a fél, amelynek bocsánatot kellene kérnie az incidens miatt.

Oroszország eközben bejelentette, megszakítja a turisztikai együttműködést Törökországgal, amely nagyjából 10 milliárd dolláros veszteséget eredményezhet a török gazdaság számára. A Roszturizm arra készül, hogy büntetőintézkedésekkel sújtja azokat az utazási irodákat, amelyek továbbra is kínálnak törökországi utazásokat. Szafonov jelezte, hogy figyelemmel fogják kísérni az utazási irodák kínálatát, és megteszik a szükséges intézkedéseket, hogy Törökország kikerüljön az úti célok közül.

Szafonov becslése szerint Törökországot évente nagyjából 10 milliárd dolláros veszteség éri, ha az orosz turisták áradata megszűnik. Tavaly 4,4 millió orosz turista pihent Törökországban, ennél több látogató csak Németországból érkezett.

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök csütörtökön utasította az orosz szaktárcákat, hogy két napon belül dolgozzák ki azokat a büntetőintézkedéseket, amelyeket Törökországgal szemben vezetnek be válaszul arra, hogy a török légierő lelőtt egy Szu-24-es orosz katonai repülőgépet a török-szíriai határnál.

Forrás: MTI

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s