Megint megölt tizennyolc embert a Boko Haram

VS.hu / 2015-11-26 17:18

image

Megtámadtak a Boko Haram terrorszervezet fegyveresei egy határ menti települést Délkelet-Nigerben, aminek következtében tizennyolc ember meghalt, és több mint tízen megsebesültek.

Az iszlamisták Nigernek a Nigériával határos Diffe nevű körzetében támadták meg Gogone települést, ahol mintegy száz lakóépületet felgyújtottak.

A saría radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram hat éve folytat fegyveres harcot, és 2015 elején jelentős területeket foglalt el három északkelet-nigériai szövetségi államban, illetve támadásait kiterjesztette a szomszédos államokra is. Csád, Niger és Kamerun segítségével a nigériai hadsereg visszaszorította a lázadókat. A frakciókra töredezett csoport az utóbbi időben a gerillahadviselésre tért át: falvakat rohant le, üzletek, piacok, buszpályaudvarok és iskolák ellen intézett támadásokat.
Hivatalos adatok szerint a terrorcsoport legalább 17 ezer ember halálát okozta eddig a 175 milliós afrikai országban és 2,5 millió ember menekült el otthonából a harcok elől.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s