Botrány: Dzsihadista óvoda működik Bécs közepén?

Egy osztrák napilap információi szerint egy közkedvelt bécsi óvodában olyan prospektust osztogattak a pedagógusok között, amely arra szólít fel, hogy a kisgyermekeket a dzsihádra tanítsák.

image

A “Dzsihád nevelési célja” címen megjelent nyomtatványt már a Bécsi Főügyészség vizsgálja. Az óvoda vezetője tagadta a vádakat.

Egy osztrák napilap jutott a britokába annak a kiadványnak, amely az iszlám különböző nevelési tanait tartalmazza. A könyvecskéről Bécs tizedik kerületében található óvodának egy korábbi alkalmazottja nyilatkozott.
A leírás szerint a “Harc a karddal” című szöveg az elhunyt Fatima Grimm tollából származik, aki az egykor magas rangú SS-tiszt Karl Wolff lánya volt.

image

Fatima Grimm, középen

“Úgy vélem, úgy kell kalkulálnunk, hogy gyermekeink 15 éves korukra elsajátítsák a dzsihád koncepcióját” – írja Fatima a 19-20 oldalakon.
A gyermekeknek írt kiadvány utolsó fejezete szerint “isteni küldetés”, hogy a “mindannyian karddal harcoljanak”. “A dzsihád egy önvédelmi harc mindazon erőkkel szemben, akik az iszlámot támadják” – áll a brossúrában.
Az óvoda üzemeltetője, Mohamad Ibrahim S. szerint ezekből az információkból egy szó sem igaz, mert ők nem vallásos nevelést biztosítanak a gyermekeknek. Azt azonban nem tudta megmagyarazáni, hogyan került a füzetecske egy korábbi alkalmazottjához.

Az Oktatási Hivatal városi tanácsosa Sandra Frauenberger elmondta, hogy már vizsgálódnak az ügyben. További információ egyelőre nem közölt a sajtóval.

Az FPÖ bécsi elnöke Dominik Nepp elmondása szerint elborzadt. “Ezt a dzsihadista óvodát azonnal be kell zárni” – fogalmazott. A bécsi ÖVP vezetője, Gernot Blümel az óvoda radikalizálódásának megállítását követelte. Blümel szerint véget kell vetni a “liberális naivitásnak és a befogadás kultúrájának”.
(atv)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s