(18+) CBN News: Így terjed nyugaton is a nők megcsonkítása

Kulturális szokásként népszerűsítik a kegyetlen beavatkozást

female-circumcision-008.jpgÉvente több, mint öt és fél millió kislányon végeznek nemiszerv megcsonkítást. Több évszázada folyik ez a gyakorlat a családokban a csecsemőkortól a pubertásig, főként Afrikában és a Közel-Keleten. Az utóbbi évtizedekben azonban nyugaton is megjelent, mint “kulturális szokás”. A CBN News drámai riportjából kiderül, hogy már az Egyesült Államokban is félmillió nő szenvedte el ezt a borzalmas beavatkozást, annak ellenére, hogy tiltott.

Az olykor eufemisztikusan „női-körülmetélésként” is emlegetett beavatkozás inkább kasztrálással ér fel, mivel az áldozat így teljesen elveszti a szexuális ingerlésre való képességét. Sokak szerint ezzel lehet megakadályozni, hogy ne vágyjon nemi kapcsolatot létesíteni a házasság előtt vagy azon kívül.

Bár a Korán közvetlenül nem utasít rá, mégis főleg muzulmán többségű országokban gyakorolják, mint például Szomáliától Egyiptomon át Pakisztánig.

Yussuf al-Badri radikális egyiptomi sejk szerint “A muzulmán nők a körülmetéléstől életerősekké válnak, nem úgy, mint a nyugati nők, akiket a kimeríthetetlen szexuális éhségük hajt a férfiak után.”

_68242836_68242835.jpg

Ayaan Hirsi Ali holland-amerikai emberi jogi aktivistát öt évesen csonkították meg. Szerinte ez a gyakorlat csak az iszlám megreformálásával szűnhet meg. “Szinte mindennapos, hogy a muzulmánok a hitükre, Mohamed próféta útmutatásaira és a Koránban olvasottakra hivatkozva, a vallás nevében követnek el erőszakosságot és nyomnak el másokat.”

A beavatkozás után csak nagyon kis hely marad a vizelet távozására és a menstruációhoz, ami folyamatos fájdalmakat, kiújuló fertőzéseket és meddőséget okoz. A közösülés gyötrelmesen fáj, a gyermekszülés életveszélyes. Jelenleg

MINTEGY 140 MILLIÓ EMBER SZENVED ETTŐL A VILÁGON

Olyan helyeken is gyakorolják, ahol nem is gondolnánk: Az Egyesült Államokban közel félmillió lány esett már át, vagy fenyegeti a csonkítás veszélye. Az amerikai kongresszus megszavazta azt a törvényt, amely szerint tiltott nőinemiszerv-csonkítást végezni az Egyesült Államokban és bűncselekményt követ el az is, aki emiatt külföldre visz lányokat, hogy ott végezzék el rajtuk.

Emberi jogi aktivisták szerint a női csonkítás problémája gyakran egy tőről fakad

A GYERMEKHÁZASSÁGOKKAL, A KÉNYSZERHÁZASSÁGOKKAL ÉS A BECSÜLETGYILKOSSÁGOKKAL.

A nőinemiszerv-csonkítás áldozatainak van némi remény a helyreállásra. Marcy Bowers egyike azon kevés nőgyógyászati sebészeknek, aki segíthet az infibuláció áldozatain. Bár ezek a kezelések javíthatnak az érintett nők életminőségén, a cél az, hogy ilyen műtétekre egyáltalán ne legyen többet szükség.

http://vigyazo.blog.hu/2015/11/25/_18_cbn_news_igy_terjed_nyugaton_is_a_nok_megcsonkitasa

Reklámok

(18+) CBN News: Így terjed nyugaton is a nők megcsonkítása” bejegyzéshez ozzászólás

  1. az a baj, hogy bár megcsonkítják egymást a vallás nevében, ám le és kinézik azt a nőt, aki nem ilyen! és meg is alázzák az idősebbek. nagyon furcsa mentalitás…

  2. Szembe mennek Istennel.Isten tökéletesere alkotta az embert.A nőket is.Ha valaki elvesz ebből a tökéletességből,Istent bírálja,és akkor hogy is van ez?Isten nevében felül bírálják az Isten teremtményeit és megcsonkítják?Ha Isten így teremtette a nőt,akkor azt tilos megváltoztatni!Rohadékok! Azokat kellene megcsonkítani ,akik ezt kitalálták,és rákényszerítik szegény nőket erre a borzalomra.állatoknak tartják a nőket ez az igazság,nem emberi lénynek.Miért nem lázadnak fel vajon?Jah igaz,akkor nagyon sok halálos áldozat lenne,hiszen ma is ha egy férfi elvágja egy nő nyakát,mert éppen rossz napja van,a kutyát nem érdekli.Ez aztán a kultúra!

    • Ezzel nem telesen értek eggyet “tilos megváltoztatni “akkor a plasztikai beavatkozások miért nem büncselekmény?!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s