The Times: Az ukrán katonák éheznek és kénytelenek üzemanyagot lopni

vsu_416A Times tudósítója Peszkiben látogatta meg az ukrán katonák állásait, ahol az ukrán katonák panaszkodni kezdtek, miszerint az egyenruhájuk elavult és az ellátásukat saját maguknak kell megoldani. Az újságíró nem írt arról, hogy ezt hogy oldják meg. Oleg Petrovszkij, a Drakon becenevű katona elmondása szerint az AK-47-es fegyvere 1989-ből, a gránátvetője pedig a hatvanas évekből származik. Egy másik parancsnok pedig egy olyan golyószórót mutatott az újságíróknak, amit 1938-ban gyártottak.

„Nem esznek eleget, bár a képek alapján jól ellátott katonák arról panaszkodnak, hogy szörnyű az étkeztetésük. Az utóbbi tíz nap alatt egy katonára két tojás jutott, három katonára pedig fél kiló virsli. A katonák közben arról panaszkodnak, hogy kizárólag az önkéntesek segítségéből van megoldva az étkeztetésük, ami az utóbbi időben hirtelen lecsökkent. “Sokan úgy gondolják, hogy a háború véget ért, pedig csak egyszerűen nem látják azt a hírekben. Panaszkodnak erről az éhező katonák” – írta Kornilov.

Egy Pahomov nevű katonai parancsnok nyíltan nyilatkozott a brit újságírónak, hogy a katonai járművekből lopják az üzemanyagot, hogy biztosítsák az áramfejlesztő munkáját.

Katonák arról panaszkodnak, hogy szörnyű az étkeztetésük. Az utóbbi tíz nap alatt egy katonára két tojás jutott, három katonára pedig fél kiló virsli.

Forrás – Tovább a teljes cikkre …
http://ift.tt/1leOEqx

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s