Nem csak Európában okoznak problémát a migránsok

60232

  • A menekültáradat Közép-Amerikában is egyre nagyobb problémákat okoz.
  • Komoly terheket róhat az országokra, ha ilyen mértékben nő a térségbe érkező menekültek száma.
  • A migránsok fő célpontja az Egyesült Államok.

A Costa Rica-i hatóságok őrizetbe vettek egy hamis görög útlevéllel rendelkező szíriai nőt, két nappal azután, hogy öt szíriai férfit letartóztattak Hondurasban, amiért hamis útlevéllel próbáltak eljutni az Egyesült Államokba.

A hatóságok elmondták a nő feltehetőleg Peruból érkezett Costa Ricába. Azonban nem sokkal az érkezése után, az ország fővárosában San Joséban egy szállodában már le is tartóztatták.

A hondurasi tisztségviselők azt hitték, a nő az öt szír férfivel érkezett az országba még kedden. Vele ellentétben a férfiak letartóztatására semmilyen alap nem volt, mivel nem volt bizonyíték arra, hogy a menekültek iszlamista fegyveresek lennének. Az öt férfit akkor vették őrizetbe, amikor egy ellenőrzés során kiderült hamis görög útlevéllel rendelkeznek. Az elfogásuk után azt mondták a rendőrségnek, hogy négyen tanulók egyikük pedig csak egy egyszerű munkás.

Egy hatodik embert pedig pénteken toloncoltak vissza Hondurasból repülővel Salvadorba. Ezzel párhuzamosan a paraguayi rendőrség is őrizetbe vett egy szíriai férfit vasárnap, aki szintén hamis görög útlevéllel utazott.

Migrációs szakértők elmondták, hogy az Irakból, Afganisztánból, Szíriából és más egyéb országokból érkezők már több éve próbálnak Közép-Amerikán és Mexikón keresztül eljutni az Egyesült Államokba.

A szíriaiak letartóztatása nagy ijedséget váltott ki az Egyesült Államokban, sokan ugyanis attól tartanak, hogy a terroristák majd a kábítószer-csempészésre használt útvonalakon jutnak el az országba és hajtanak végre merényleteket.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s