Már a gyerektévében is bemondták, Franciaország tehet a terrortámadásokról

zdfVan olyan tévécsatorna, amely két percben megpróbálja elmagyarázni a gyerekeknek a közel-keleti válságot. Nyilván a porontyok is vágják, hogy katonák járőröznek a nagyvárosok utcáin, látják a fotókat a plédekkel letakart bácsikról és nénikről, és az is feltűnik nekik, hogy pár nap alatt a cukrosbácsi után a szakállas barnabőrűek is felkerültek a szülői tiltólistára.

A ZDF azonban úgy gondolta, itt az ideje rendet tenni a kölyökkoponyákban, és a magyari alkotmányosság után elmagyarázni, miért van a terrorizmus meg ez a sok agresszió. A probléma annyi volt, hogy a South Park és az androidos ikonok határmezsgyéjére a tátikás önképzőkörök szintjére belőtt gyépés animációt a szülők is megnézték, és értetlenkedni kezdtek, hogyan válhattak áldozattá a terroristák, és miért tehetnek mindenről a franciák.

Ki a felelős a terrorizmusért? – teszi fel a kérdést a ZDF Tivi gyermekeknek készült animációja, és meg is adja az egyértelmű választ: a gyarmatosítás.

És a gyarmatosító franciák.

A kétperces animáció szerint egyszervolt egy holnemvolt francia birodalom, amely magába foglalta a Közel-Kelet egyes részeit és Észak-Afrikát. Ezt a vidéket a franciák az erős hadseregükkel foglalták el, és azt mondták róla, hogy az övéké. Ezt nevezik gyarmatosításnak. Ebben a birodalomban jobbára az iszlám hitűek éltek.

A franciák miatt a gyarmati emberek egyre szegényebben kezdtek el élni, és többször meg akartak szabadulni tőlük, de a franciák sem hagyták magukat. Emiatt hosszú háborúk dúltak és sokan meghaltak.

Aztán egy ugrással már napjainkban termünk, amikor már nincsen gyarmat, viszont onnan időközben sokan költöztek Franciaországba a jobb élet reményében. Ezek az ex-gyarmati emberek munkanélküliek és reménytelen az életük, ezért mérgesek. Egyetlen vigaszuk a vallásuk, ami az iszlám. Emiatt viszont sokszor eszükbe jut a múlt és a sanyarú gyarmati sors.

A ZDF tinitévé ezután levonja a következtetést is a gyerekek helyett, miszerint néhány bevándorló muzulmán, aki mérges a munkanélkülisége miatt, és egyfolytában a gyarmati elnyomáson jár az agya, hát így erőszakossá válik. A ZDF azt is hozzáteszi, egyetlen államban sincs annyi iszlamista terrorista, mint éppen Franciaországban.

A következtetések levonását olvasóinkra bízzuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s