Az orosz bombázó lelövéséről Nógrádi György

Törökország az orosz vadászbombázó lelövésével hátba szúrta Oroszországot, és úgy viselkedett, mintha a terroristák bűntársa lenne, mondta az orosz elnök, aki szerint az atrocitás nem marad válasz nélkül. A török miniszterelnök szerint Törökországnak joga van reagálni, ha megsértik a légterét.

Putyin azt mondta, hogy a lelőtt Szu-24-es vadászbombázó 1 kilométernyire repült a török határtól, és nem jelentett veszélyt Törökország számára, mert Szíria Latakia tartományában vadászott terrorista célpontokra.

Az orosz elnök szerint Oroszország felfigyelt arra, hogy terroristák felügyelete alatt olajszállítmányok érkeznek Szíriából Törökországba. Az Iszlám Állam nem csak az olajcsempészetből húz hasznot, de egy ország katonaságának védelmét is élvezi, ami megmagyarázza, hogy miért mer szerte a világban terrorcselekményeket végrehajtani, mondta Putyin.

Arra figyelmeztetett, hogy az incidensnek súlyos következményei lesznek Oroszország és Törökország kapcsolatára nézve, és nyugtalanítónak nevezte a tényt, hogy Törökország nem Oroszországgal vette fel a kapcsolatot, hanem ehelyett sietve NATO-tanácskozást hívott össze. Úgy tűnik, Törökország azt akarja, hogy a NATO is az Iszlám Állam érdekeit szolgálja, tette hozzá.

Azt is hangsúlyozta: Oroszország tiszteletben tartja más országok érdekeit, de a Törökország által elkövetett atrocitás nem marad válasz nélkül.

Putyin II. Abdullah jordán királlyal közös találkozóján nyilatkozott Szocsiban, számolt be róla az RT.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s