Az új felfedezések azt sugallják, hogy egy multiverzumban élünk, melyben hemzseg a földönkívüli élet

Sellők, szirének, Istenek, Istennők, démonok és dzsinnek. Évezredek óta lenyűgözik bolygónk legnagyobb gondolkodóinak képzeletét a más világokról szóló mesék, és a lények, akik ott élnek, mely egészen az ókori Görögországig, sőt Babilonig nyúlik vissza. A “nem látható dolgokról” és a más világokról szóló történetek a civilizáció kezdete óta felkeltették az ember érdeklődését, és a gondolat, hogy még mindig sok mindent nem tudunk, örökké tartónak tűnik az emberi lények tudatában.

Most, hogy a tudomány már olyan mértékben előrehaladt, valamint a kutatások sok ilyen mítoszt megcáfoltak, a legtöbb ember elveti annak gondolatát, hogy semmi sincs az anyagi birodalmon túl, és amit jelenleg nem lehet pontosan megmérni, azt automatikusan el kell utasítani. Azonban Ranga-Ram Chary asztrofizikus elmúlt években elért eredményei felkeltették a “nem látható” iránti érdeklődést.

A “kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás” vagy a korai világegyetem megmaradt fényének feltérképezése közben Chary olyan rejtélyes fényes foltokat fedezett fel, melyekről úgy hiszi, hogy azok másik univerzumoknak a miénkbe “szivárgó” anyaga lehet. Az Asztrofizikai Folyóiratban közelmúltban megjelent tanulmányában Chary azt írja, hogy az “Univerzumunk egyszerűen egy régiója lehet egy örökké felfúvódó szuperrégiónak.” Azt is írja, hogy “Sok más régió létezhet a megfigyelhető univerzumunkon túl, melynek egyes régióit különböző fizikai paraméterek szabályozhatják, mint amelyeket a saját univerzumunkban mértünk.”

A multiverzum elmélet azt sugallja, hogy egy olyan univerzumban élünk, mely sok, vagy akár végtelen számú univerzummal létezik függetlenül, vagy részben összefüggő módon, de amelyeket nem látunk, vagy nem tudunk velük tudatosan kölcsönhatásba lépni.

Tovább a teljes cikkre:
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/11/az-uj-felfedezesek-azt-sugalljak-hogy.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s