“Áramszünet” a Krímben

Herszon megyében a “Jobb Szektor” nevű neonáci bűnbanda fölrobbantotta a Krím-felé vezető elektromos távvezetéket.

Ez a vezeték látja el árammal a Krím-félsziget mintegy hetven százalékát. A robbantás helyszínére azonnal nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, és a helyreállítási munkálatokat haladéktalanul megkezdő munkacsapat. A mozgolódásra a “Jobb Szektor” martalócai is fölfigyeltek, és a helyszínre özönlöttek. A duhajkodásban két rendőr szúrt sebeket szerzett.

Fraz Klincevics akijevi Föderációs Tanács Védelmi Bizottságának helyettes elnöke terrorcselekménynek minősítette az esetet, és az elkövetők szigorú büntetőjogi felelősségre vonását helyezte kilátásba.

Alekszej Fridman a Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának képviseletében arról biztosított mindenkit, hogy már ma este lesz áram.

A robbantók kissé elszámolták magukat. A Krím egy részén valóban “elment” az áram, csakhogy a szevasztopoli kikötőbázis és egyéb katonai létesítmények azonnal átváltottak saját erőműveikre, amelyek pedig a közhálózatba is tudtak betáplálni.

Természetesen minden igényt nem tudtak kielégíteni, de a félsziget áramszükségletének mintegy nyolcvan százalékát tudták biztosítani, hiszen hétvége lévén a nagy fogyasztók nem működtek.

A terroristák viszont “öntököndöfést” csináltak, mert az általuk felrobbantott traverzek még a krími elosztó előtt voltak. Így aztán Herszon-régió déli területe is áram nélkül maradt.

Oroszország-minő véletlen-pedig ma bejelentette: leállítja az orosz szén szállítását Maradék-Ukrajnának.
 

Forrás – Tovább a teljes cikkre …
http://ift.tt/1YnKN9h

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s