A csecsenek likvidálják az ISIL-hez csatlakozott honfitársaikat

image

2015. november 22. 08:39
Hunhír.info

Négyszáznyolcvannégy csecsen utazott a Közel-Keletre, hogy az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet oldalán harcoljon, kétszázat közülük megöltek – közölte szombaton Ramzan Kadirov, az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi Csecsenföld elnöke a TV Centr televízió adásában. “Mintegy ötven embert, aki észhez tért és megbánta, hogy arra az oldalra állt, hazahozattunk.Most Csecsenföldön élnek, és nagy segítséget nyújtanak a titkosszolgálatoknak” – mondta Kadirov.

“Az ott maradókat likvidáljuk.” Az orosz külügyminisztérium adatai szerint több mint 25 ezer külföldi harcol az Iszlám Állam oldalán, arab, európai, s volt szovjet köztársaságok – közöttük Oroszország – állampolgárai.

Oleg Sziromolotov terrorellenes ügyekért felelős orosz külügyminiszter-helyettes korábban azt közölte, hogy 2719 orosz állampolgár utazott Szíriába. Száztizenhatot közülük megöltek, 73-an hazatértek és bíróság elé állították őket, további 36 előzetes őrizetben van. Szíriában és Irakban mintegy 500 kirgiz, 600 üzbég, 300 tádzsik és mintegy 250-250 türkmén, illetve kazah állampolgár harcol.

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=88674

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s