Rossz címre mentek a dühös török tüntetők

A Szíria török ajkú kisebbsége elleni orosz bombázások leállítását követelő török tüntetők eltévesztették a címet és az orosz helyett a holland főkonzulátus elé vonultak Isztambulban.

A tiltakozók, akik egy nacionalista mozgalom felhívására gyűltek össze, a város európai oldalán fekvő híres Istiklal sétálóutcában az orosz főkonzulátushoz akartak menni péntek este – írja az MTI.

A Hürriyet című török napilap jelentése szerint azonban a tömeg néhány méterrel korábban megállt és a holland képviselet előtt kezdett kiabálni, pedig annak kapuja felett ott volt a holland címer és – franciául – Hollandia jelmondata.

A demonstrálok, akik között nyilvánvalóan kevesen tudhattak franciául, folytatták a tüntetést, anélkül, hogy rájöttek volna tévedésükre.

“A mérges török tüntetők gyakran minket találnak meg közeli szomszédunk, az oroszok helyett” – közölte az isztambuli holland főkonzul, Robert Schuddeboom. “Ahogy ma este is, tojásokat dobálva” – fogalmazott ironikusan Twitter-oldalán.

Az orosz légierő, amely közel két hónappal ezelőtt lépett be a szíriai háborúba a damaszkuszi kormány oldalán, ezen a héten többek között a török ajkú türkmén kisebbség falvait bombázta.
“A mérges török tüntetők gyakran minket találnak meg közeli szomszédunk, az oroszok helyett, ahogy ma este is, tojásokat dobálva” – fogalmazott ironikusan Twitter-oldalán.

Forrás – Tovább a teljes cikkre …
http://ift.tt/1I6HGck

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s